Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy osoby bezrobotne mogą również ubiegać się o kartę kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim...

Moja dziewczyna jest bezrobotna od trzech miesięcy, ale ciągle szuka nowej pracy. Jestem pewien, że niedługo znów coś znajdzie. Ponieważ chcemy wyjechać na wakacje w przyszłym miesiącu, chcielibyśmy zabrać ze sobą kartę kredytową. W dzisiejszych czasach jest to najbezpieczniejszy środek płatniczy za granicą. Ale ja jestem jeszcze studentem i na pewno nie dostałbym karty.
Czy moja dziewczyna, mimo że otrzymuje zasiłek dla bezrobotnych, ma szansę na otrzymanie karty kredytowej w swoim banku?

Marek

Napisany przez 2Escorpio

Hej wszystkim...

Moja dziewczyna jest bezrobotna od trzech miesięcy, ale ciągle poszukuje nowej pracy. Na pewno nie potrwa długo, zanim znowu coś znajdzie. Ponieważ planujemy wyjazd na wakacje w przyszłym miesiącu, chcielibyśmy zabrać ze sobą kartę kredytową. To obecnie najbezpieczniejszy sposób płatności za granicą. Ja jednak jestem jeszcze studentem i na pewno nie dostanę karty.
Czy moja dziewczyna ma szansę dostać kartę kredytową w swoim banku pomimo korzystania z zasiłku dla bezrobotnych?

Marek

Oczywiście, jako student także możesz dostać kartę kredytową. Na przykład Barclaycard specjalizuje się w kartach kredytowych dla studentów, takich jak Barclaycard for Students.

Pewnie również inne banki oferują karty kredytowe dla studentów, wystarczy poszukać w Google i zdecydować się na znaną i godną zaufania bankowość.

Osoby bezrobotne nie otrzymają karty kredytowej, o ile nie jest to karta kredytowa przedpłacona. Obecnie większość kas oszczędnościowych i banków spółdzielczych oferuje takie karty.

Jednak przy większości kart kredytowych można wydać dodatkowe karty... więc mógłbyś uzyskać kartę kredytową dla studenta i wydać drugą dla swojej dziewczyny (o ile jest zaufaniem!) Ponieważ jesteś odpowiedzialny za drugą kartę tak samo jak za główną, twoja dziewczyna otrzyma ją oczywiście bez konieczności sprawdzania zdolności kredytowej.

Napisany przez Timo87
Mogę tylko to potwierdzić i uważałbym z drugą kartą, nigdy nie wiesz naprawdę. Miałem wiele problemów z takimi rzeczami, gdy przyjacielowi nagle brakowało 5000 euro. Po dwóch miesiącach była koniec. Tylko ostrzeżenie!!!!

Napisany przez thomask
Jako bezrobotny można łatwo uzyskać tylko jeden rodzaj kart kredytowych: karty kredytowe zasilane z góry, znane również jako karty przedpłacone.

Do tej pory miałem z tymi kartami tylko dobre doświadczenia, także na wakacjach.

Dla mnie są one bezpieczniejsze niż zwykłe karty kredytowe, ponieważ w najgorszym przypadku tylko tracisz pieniądze, które były doładowane na karcie kredytowej z góry.

Pod względem funkcjonalności nie ma żadnej różnicy w porównaniu do tradycyjnej karty kredytowej.

Pozdrowienia,

Thomas

Napisany przez eurojunkie
Więc złożyłem wniosek w swoim banku, kosztuje to 20 euro rocznie, ale mogę być pewny, że wszystko jest w porządku i mogę w zasadzie wypłacić tyle, ile chcę.
Mój przyjaciel miał kiedyś problem, ponieważ jego karta była obciążona tylko do 100 euro. Była to darmowa karta z internetu i chcieli oni potwierdzenia dochodu, czego on nie miał (także student).
Ale w moim banku nie było żadnych problemów, tam nawet jako uczeń/student można dostać kartę kredytową bez problemu.

Napisany przez Jamie

Hej wszystkim...

moja dziewczyna jest bezrobotna od trzech miesięcy, ale ciągle szuka nowej pracy. Na pewno niedługo znów coś znajdzie. Ponieważ chcemy wyjechać na wakacje w przyszłym miesiącu, chcielibyśmy zabrać ze sobą kartę kredytową. Dzisiaj to chyba najbezpieczniejszy środek płatniczy za granicą. Ale ja jestem jeszcze studentem i na pewno nie dostałbym karty. Czy moja dziewczyna ma szansę na otrzymanie karty kredytowej w swoim banku, mimo że pobiera zapomogi dla bezrobotnych?

Marek

Możesz spróbować z kartą przedpłaconą, powinieneś ją dostać bez problemu, możesz doładować ją określoną kwotą pieniędzy i nadal korzystać z tych samych korzyści, co z karty kredytowej.

Napisany przez stephan wembach
Uważam, że również dla Was najlepszym rozwiązaniem będzie karta kredytowa prepaid. Wiele kart prepaid oferuje również drugą kartę. Wystarczy zamówić drugą kartę po głównej i zmienić nazwę na karcie. Na przykład w przypadku viabuy zrobiłem to dla siebie i mojej czteroosobowej rodziny. W ten sposób żona zawsze ma budżet na zakupy, a dzieci mogą pobierać swoje aplikacje w AppStore lub płacić tam. Ponieważ karty są również wypukłe, działają na przykład w automatach parkingowych. Niestety, większość kart prepaid tego nie oferuje, zamiast tego oznacza je jako Do użytku elektronicznego i dlatego łatwo je rozpoznać jako karty dla bezrobotnych. Szczególnie za granicą można spodziewać się problemów podczas podróży. A jeśli nie przesadzisz z aktualnym saldem, karty są również bezpieczne przed nadużyciami. W końcu zawsze można doładować tylko to, co akurat masz jako saldo na karcie, a jeśli karta prepaid nie jest z twojego banku, jest także oddzielona od twojego konta rozliczeniowego, co zapewnia ochronę przed nieprzyjemnymi niespodziankami. Doładowanie nie stanowi problemu. Poprzez przelew z twojego konta, co w przypadku viabuy jest darmowe i dostępne w ciągu 24 godzin. Jeśli potrzebujesz natychmiastowego salda, możesz to zrobić na przykład za pośrednictwem przelewu natychmiastowego, Giropay i doładowania gotówkowego za pomocą Ukash.

Napisany przez 2Escorpio

Uważam, że karta kredytowa prepaid może być dla Was odpowiednim rozwiązaniem. Wiele kart prepaid oferuje również drugą kartę. Po prostu zamawiasz drugą kartę po karcie głównej i zmieniasz nazwę na karcie. Na przykład w viabuy zrobiłem to dla siebie i mojej rodziny składającej się z 4 osób. W ten sposób żona ma zawsze budżet na zakupy, a dzieci mogą pobierać swoje aplikacje ze sklepu Appstore w Apple lub dokonywać tam płatności. Ponieważ karty są także wypukłe, działają na przykład w automatach parkingowych. Tego niestety brakuje większości kart prepaid, które zamiast tego są oznaczone jako Do użytku tylko elektronicznego i dlatego łatwo je rozpoznać jako karty dla osób bezrobotnych. Szczególnie za granicą możesz spodziewać się problemów podczas podróży. A jeśli nie przesadzasz z aktualnym saldem, karty są również bezpieczne przed nadużyciami. W końcu zawsze możesz doładować tylko to, co masz jako saldo na karcie, a jeśli karta prepaid nie jest z twojego banku, jest również odseparowana od twojego konta osobistego i bezpieczna przed nieprzyjemnymi niespodziankami. Doładowanie nie stanowi problemu. Przelewem z twojego konta, przynajmniej w przypadku viabuy, jest bezpłatny i dostępny w ciągu 24 godzin. Jeśli potrzebujesz natychmiastowego salda, możesz to zrobić na przykład za pośrednictwem przelewu natychmiastowego, Giropay lub doładowania gotówkowego przy użyciu Ukash.

Viabuy nie jest alternatywą. Ta karta jest wydawana przez bank na Gibraltarze, a więc nie ma żadnych zabezpieczeń depozytów na karcie... to więc gra z ogniem.

"
ViaBuy to żadna alternatywa. Ta karta jest wydawana przez bank z Gibraltaru, gdzie nie ma żadnych gwarancji depozytowych dla środków na karcie... to więc gra z ogniem.

Nie rozumiem teraz twojego podejścia. Co dokładnie nie jest bezpieczne w MasterCard? Wszystkie depozyty klientów są zabezpieczone przez MasterCard. W przeciwnym wypadku jak inaczej bank miałby uzyskać licencję MasterCard?
Ostatecznie MasterCard byłaby za to odpowiedzialna (ponieważ odpowiadają za środki na twojej karcie dopóki nie będziesz z nią lekkomyślnie obchodził się) i starają się oni wykluczyć takie sytuacje.

I ta bank z Gibraltaru podlega takiej samej regulacji europejskiej (oraz publicznemu systemowi gwarancji depozytów) jak twoje oszczędności w Niemczech. Jeśli bank w Hiszpanii lub Grecji grozi bankructwem, wiesz już co się obecnie dzieje i kto za to ponosi odpowiedzialność. Osobiście cieszę się, że dzięki karcie VIABUY mogłem również otworzyć [url]konto[/url] na Gibraltarze. Zazwyczaj jest to znacznie droższa usługa i zarezerwowana dla zamożniejszych.

A propos: twierdzenie, że gwarancja depozytów w Niemczech jest pewna, to kłamstwo Merkel i Schäublea. Każde dziecko wie obecnie, że (pieniężnie zobowiązane państwo) w żadnym wypadku nie mogłoby pokryć kalkulacyjnie depozytów Niemców. To opium dla ludu i przesuwa pieniądze do rąk banków."

Napisany przez tb2012
Oczywiście, jako student otrzymasz kartę kredytową.

Chciałem najpierw złożyć wniosek o kartę kredytową dla studentów w moim domowym banku, ale standardowa kwota kredytu była bardzo niska!

Następnie porównałem różnych dostawców na stronie sparen.de i znalazłem kilka naprawdę dobrych ofert. Oczywiście warto dostosować kwotę kredytu do sytuacji finansowej, w przeciwnym razie może to być niebezpieczne.

Oczywiście, jako student dostaniesz kartę kredytową.

Zgadza się, jako student do 25 roku życia możesz znaleźć bardzo dobre oferty z limitem na karcie. Zazwyczaj nawet bez dodatkowych opłat. Szczególnie jeśli regularnie otrzymujesz przelewy od rodziców lub pobierasz dodatkowy dochód z pracy dorywczej. Dla twojej bezrobotnej przyjaciółki sytuacja wygląda niemal beznadziejnie. Na razie wchodzą w grę tylko karty prepaid, które jednak preferowałabym podczas podróży, ponieważ możesz korzystać tylko z dostępnego salda, a nie od razu z całego limitu. W praktyce wygląda to na przykład tak:
Przelewasz sobie określony budżet (dzienny lub tygodniowy) na swoją MasterCard (ewentualnie również regularnym przelewem) i jesteś chroniony przed tym, że ktoś skopiuje twoje dane karty, je podszyje, zrobi phishing,... i opróżni twój limit transakcyjny.

Napisany przez 2Escorpio

???

1. Teraz nie rozumiem twojego podejścia. Co może być niebezpieczne w MasterCard? Wszystkie depozyty klientów są zabezpieczone jako zabezpieczenie w MasterCard. Jak inaczej bank miałby uzyskać licencję na MasterCard? Ostatecznie to MasterCard odpowiadałaby za to (ponieważ odpowiadają za saldo na twojej karcie dopóki nie będziesz z nią nieroztropnie obchodził się) i starają się to wykluczyć.

2. A bank na Gibraltarze podlega takiej samej regulacji europejskiej (i tym samym państwowemu zabezpieczeniu depozytów) jak twoje kasy oszczędnościowe w Niemczech. Jeśli bank w Hiszpanii lub Grecji grozi bankructwem, widać teraz co się dzieje i kto za to odpowiada. Osobiście jestem zadowolony, że z kartą VIABUY mogłem równocześnie otworzyć konto na Gibraltarze. Zazwyczaj jest to znacznie droższe i dostępne tylko dla małego człowieka.

3. Nawiasem mówiąc: to, że zabezpieczenie depozytów w Niemczech jest bezpieczne, to kłamstwo Merkel i Schäublea. Każde dziecko już wie, że (sam zadłużony państwo) teoretycznie nigdy nie mogłoby odpowiedzieć za depozyty Niemców. To jest opium dla ludu i przekazuje bankom nasze pieniądze.

O rany, wydaje się, że nie masz pojęcia na ten temat. Ponumeruję to, aby łatwiej było udzielać odpowiedzi na poszczególne pytania.

1. MasterCard / Visa nie ponoszą żadnej odpowiedzialności... ani za spłatę w przypadku karty kredytowej, ani za saldo na karcie prepaid czy cokolwiek innego. Odpowiedzialność leży wyłącznie po stronie banku, który wydaje kartę... dlaczego myślisz, że banki nie wydają kart kredytowych osobom bezrobotnym? Powinno im to być obojętne jeśli za to musi odpowiadać Mastercard / Visa... ale ponieważ to bank ponosi odpowiedzialność, nie jest im to obojętne.

MasterCard i Visa są jedynie, tak jak Maestro (na karcie EC i należy do Mastercard), systemem rozliczeń płatności... nic więcej... ani Mastercard ani Visa nie mogą decydować o limicie dostępności czy o tym, kto dostanie kartę, a kto nie.

Tak, banki ponoszą (zazwyczaj) odpowiedzialność za oszustwa i rekompensują straty posiadaczowi karty.

Licencję na kartę MasterCard / Visa otrzymuje wielu... nie musisz nawet być bankiem... Wystarczy, że jesteś zwykłym dostawcą płatności, takim jak np. moneybookers. Oczywiście stabilny bank ma inne warunki i możliwości niż dostawca płatności... ale nigdy odpowiadają Visa / Mastercard... i nie mogłoby to w ogóle działać...

2. Gibraltar nie ma systemu zabezpieczenia depozytów, nie muszą go mieć, ponieważ są uznawani za brytyjskie terytorium zamorskie i mają specjalne prawa w UE. Dlatego większość kart prepaid w Europie pochodzi z Gibraltaru! Patrz: Zabezpieczenie depozytów ? Wikipedia

3. Za zabezpieczenie depozytów odpowiada jedynie państwo (czy na końcu rzeczywiście może to zrobić, jak napisałeś, to inna sprawa)... Generalnie zabezpieczenie depozytów jest tworzone poprzez wpłatę banku do funduszy zabezpieczenia depozytów i jest w pełni niezależne od państwa.

O kurczę, wydaje się, że nie masz pojęcia na ten temat.

Powoli mój drogi. Twoje pytanie dotyczące bezpieczeństwa inwestycji na Gibraltarze zaczyna odchodzić od tematu i zaczyna - z jakichkolwiek powodów - stawać się osobiste. Dlatego pozwól mi podać Ci tutaj tylko dwie wskazówki:

1. W szczególności jako moderator powinieneś utrzymać ten wątek w czystości i nie zboczyć na tematy niezwiązane z pytaniem wprowadzającym. Twój ton nie jest zbyt obiektywny, umiarkowany i godny moderatora.
2. Dla banków na Gibraltarze obowiązuje ochrona depozytów w wysokości 100 000 euro
ww.gdgb.gi/index.html]GDGB
Gibraltar uważany był podczas i po kryzysie finansowym w 2008 roku za skałę w srodku morza. (To, co niemieckie banki chętnie obiecują w reklamie...)

Inne tematy, takie jak odpowiedzialność MasterCard i VISA, czy też pytanie, dlaczego miejsca finansowe, takie jak Szwajcaria, Luksemburg czy właśnie Gibraltar są lepszymi przystaniami dla Twoich środków finansowych niż Niemcy, chętnie omówię z Tobą obiektywnie i spokojnie w nowych wątkach. Na początek zastanów się, ile banków musiano uratować w Niemczech, a ile na Gibraltarze.

Napisany przez 2Escorpio

Powoli, mój drogi. Twoje pytanie o bezpieczeństwo inwestycji finansowych na Gibraltarze odchodzi teraz od tematu i zaczyna - z jakichkolwiek powodów - stawać się osobiste. Dlatego pozwól mi podać Ci tylko 2 wskazówki:

1. W szczególności jako moderator powinieneś zachować porządek w wątku i nie zagłębiać się w tematy, które nie mają nic wspólnego z pytaniem początkowym/wątkiem. Twój ton moim zdaniem nie jest zbyt obiektywny, moderacyjny i godny moderatora.
2. Dla banków na Gibraltarze obowiązuje gwarancja depozytów w wysokości 100 000 EUR
ww.gdgb.gi/index.html]GDGB
Gibraltar był w trakcie i po kryzysie finansowym w 2008 roku uważany za skałę w burzliwym morzu. (To, co niemieckie banki obiecują chętnie w reklamach...)

Inne tematy, takie jak odpowiedzialność MasterCard i VISA, czy też pytanie, dlaczego centra finansowe takie jak Szwajcaria, Luksemburg czy właśnie Gibraltar są lepszymi przystaniami dla Twoich środków finansowych niż Niemcy, chętnie omówię z Tobą obiektywnie i spokojnie w nowych wątkach. Na początku zastanów się po prostu, ile banków musiało być uratowanych w Niemczech, a ile na Gibraltarze.

Ojej, przecież ty zapytałeś o to, a nie ja. Ponadto w naszym forum nie jesteśmy tak surowi, o ile temat jest w miarę związany.

2. Jaki ma być cel tego linku? Przecież to w żaden sposób nie jest oficjalne.

3. Gibraltar nie ma funduszu gwarancji depozytów... jestem o tym przekonany w 99,9%... Chętnie jednak poznaję oficjalne strony, które mogą mnie w czymś przekonać.

4. Porównanie bankructw banków na Gibraltarze i w Niemczech jest dość nieciekawe... Niemcy są znacznie więksi niż Gibraltar, a Gibraltar był / jest m.in. wykorzystywany jako raj podatkowy, dlatego banki praktycznie nie udzielają tam kredytów końcowym klientom... co w Niemczech z powodu liczby ludności jest zupełnie inną kwestią.

5. Jeśli uważasz, że moje sformułowanie było nieodpowiednie pod względem tonu, przepraszam, nie miałem tego zamiaru. W Berlinie nie jesteśmy tak surowi i nie myślimy tak, jak to mówimy/piszemy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata