Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy pisanie postów na forum jest pracą?

Napisany przez test0815
Chciałbym się dowiedzieć, ile z was zgodziłoby się wykonywać tę pracę. Gdyby ktoś dał wam pieniądze za regularne pisanie w forum?

Napisany przez 2Bolitho
Pracując jako moderator lub administrator, mogę sobie to wyobrazić. Prawdopodobnie pisałbym płatne artykuły na bloga, ale temat także musiałby mi odpowiadać.

Napisany przez eurojunkie
dlaczego nie.
Jeśli pieniądze są odpowiednie i forum tematycznie Cię interesuje?
Zaletą jest również fakt, że praca może być dowolnie rozłożona w czasie i można pracować z domu

Napisany przez Smutny
Zrobiłem to sobie tak trochę poza tym, ale szczerze mówiąc było to raczej irytujące i niezbyt godne polecenia.

Napisany przez DayTrading
Pieniądze? Masz na myśli pracując jako pracownik agencji (SEO/link building) lub jako dziennikarz. Drugą część robiłem przez około 2 lata nieodpłatnie. Sądzę, że jeśli ktoś interesuje się danym tematem, jest to już piękne zajęcie, ale na dłuższą metę nie wypełnia one całkowicie.
Pozdrowienia

Jakie są z tego zarobki?

Napisany przez Jamie

ile można na tym zarobić?

Zajrzałem/ałem/a do informacji na ten temat, zazwyczaj operatorzy forum oferują między 50 centów a 1,50 euro za posty na forum i wątki na forum, w zależności od segmentu tematycznego, w którym znajduje się takie forum, oraz ile treści zawiera taki post napisany przez autora.

No cóż, na pewno nie stanie się bogaty, ale jeśli kogoś interesuje ten temat i i tak jest aktywny na forum, to dlaczego nie...

Napisany przez Jamie
Dokładnie, jeśli obecnie jest się aktywnym na jednym lub nawet dwóch forum i dodatkowo otrzymuje się za to wynagrodzenie, to jest to dobra okazja, na którą warto zerknąć, ponieważ istnieje kilka platform, gdzie takie oferty są stale dostępne.

Ach naprawdę, na przykład jakie?

Napisany przez frau_bauer
Nigdy nie widziałem platformy, która oferuje coś takiego.

Napisany przez klaus.prius
Na pewno bym to zrobił. To zależy od forum i tematyki, ale jeśli mogę pomóc i zarobić trochę pieniędzy, nie wyobrażam sobie piękniejszej pracy.

Ale na to trzeba wcześniej popracować. Na przykład, jako programista, chyba można się stać ekspertem dopiero po tym, gdy zobaczyło się już wszystko.

Może kiedyś to zrobię jako emeryt XD

Napisany przez DagobertDuck
Nie znam żadnej platformy, która oferuje coś takiego, chyba że jest się dziennikarzem, specjalistą SEO lub pracownikiem wsparcia firmy prowadzącej forum. Znam tylko forum Talkteria (czy istnieje jeszcze?), gdzie za każdy post otrzymuje się punkty, za które można wymieniać nagrody rzeczowe (na przykład vouchery lub artykuły elektroniczne).

Napisany przez Hubo_S

Nie słyszałem o takiej platformie, która coś takiego oferuje, chyba że jest się dziennikarzem, specjalistą SEO lub pracownikiem wsparcia firmy prowadzącej forum. Znam tylko forum Talkteria (o ile jeszcze istnieje?), gdzie za każdy post otrzymuje się punkty, które można wymieniać na nagrody (na przykład vouchery czy sprzęt elektroniczny) w zależności od liczby punktów.

nigdy wcześniej nie słyszałem o czymś takim

Takiego czegoś jeszcze nie słyszałem. Tak, są sponsorowani, a strona nadal istnieje. Oczekiwana jest jednak dość wysoka jakość i trzeba ściśle przestrzegać narzuconego formatowania; moim zdaniem forum czasami przesadza, ale z drugiej strony utrzymuje wysoką jakość. Co do wypłat, słyszałem o nich tylko od osób trzecich, ponieważ sam nigdy nie miałem wystarczającej liczby punktów, aby cokolwiek wypłacić (proces jest naprawdę bardzo powolny).

Napisany przez Andi25
Zrobiłem tę pracę kilka razy i na pewno jest to interesująca praca, którą można zarobić trochę pieniędzy.

Napisany przez Karin2202

Tak, są sponsorowane, a strona nadal istnieje. Jednak oczekuje się dość wysokiej jakości i konieczne jest ściśle przestrzeganie ustalonego formatowania; moim zdaniem forum czasami przesadza z tym, ale jednocześnie utrzymuje dobrą jakość.

Co do wypłat, słyszałem tylko od innych, że działa, ponieważ sam nigdy nie miałem wystarczającej ilości punktów, aby cokolwiek wypłacić (proces jest naprawdę bardzo wolny).

Hej, jak mam to zrozumieć, wystarczająca ilość punktów?!?

Napisany przez Latinl
Cześć

tu powinni zarabiać niektórzy pośrednicy z niebieskim logo i złotym nosem dzięki adresom

Cześć, jak mam to zrozumieć, wystarczające punkty?!?

Za każdy post otrzymujesz punkty, jednak wpis zostaje zaakceptowany lub nie zostaje usunięty tylko wtedy, gdy ma odpowiedni format, nie jest zbyt krótki i jest wysokiej jakości. Następnie za post składający się z 500 słów, w którym wszystko jest w porządku, na przykład otrzymasz 1,5 punktu, który zostanie przypisany do mojego konta na forum (wszystkie wartości są tu tylko dla jasności). Na przykład, bon o wartości 25€ kosztuje 150 punktów, co oznacza, że wymaga to 100 postów dobrej, obszernej jakości. Moim doświadczeniem jest to, że niewielu członków tam jest tylko ze względu na punkty, które raczej można traktować jako dodatkowy dochód.

Nawet jeśli aktywnie dążysz do zdobycia wystarczającej liczby punktów na większe przedmioty, musisz liczyć się z tym, że może to potrwać bardzo długo.

Napisany przez Gardener

Za każdy post otrzymujesz punkty, jednak post zostanie zaakceptowany lub nie usunięty tylko wtedy, gdy ma odpowiednie formatowanie, nie jest zbyt krótki i ma wysoką jakość. Na przykład za post składający się z 500 słów, spełniający te wymagania, otrzymuję 1,5 punktu, który zostaje zapisany na moim koncie na forum (wszystkie wartości są tu tylko dla przykładu). Na przykład kupon o wartości 25 € kosztuje 150 punktów, co oznacza konieczność napisania 100 postów dobrej jakości. Moje doświadczenie wskazuje, że większość członków nie jest tam tylko dla punktów, które są raczej dodatkowym dochodem.

Nawet jeśli ktoś aktywnie pracuje nad uzyskaniem wystarczającej liczby punktów na większe nagrody, trzeba się liczyć z tym, że zajmie to bardzo dużo czasu.

Wygląda na to, że zachęta do rejestracji tam jest naprawdę niewielka. Wydaje się, że jest to przeznaczone głównie dla już aktywnych użytkowników.

Napisany przez Juleees
Myslę, że na forum, które jest wciąż w fazie budowy, na pewno jest kilka osób, które dbają o aktywność, aby zachęcić nowych użytkowników do dołączenia i na pewno są one wynagradzane. Ale poza tym nie potrafię sobie wyobrazić, dlaczego ktoś powinien być płatny za pisanie postów na aktywnym forum, chyba że jest administratorem albo moderatorem?!

Napisany przez 2Escorpio

powinno się płacić za pisanie postów, chyba że jesteś administratorem lub moderatorem?!

Tutaj nie. Forum nie ma reklam = brak dochodów = brak pieniędzy dla moderatora / admina

W przeciwieństwie do tego admin musi nawet finansować domenę i przestrzeń internetową.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata