Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy każdy pracodawca może żądać zaświadczenia o niekaralności podczas procesu rekrutacyjnego?

Napisany przez ADMCI4
Podczas mojego ostatniego rozmowy kwalifikacyjnej w średniej wielkości firmie branży metalowej, pracownik działu kadr poprosił mnie o dostarczenie wszystkich moich dokumentów, w tym zaświadczenia o niekaralności.

Nie złożyłem tego zamówienia, ponieważ nie zakładałem, że muszę przedstawić takie zaświadczenie już na zwykłej rozmowie kwalifikacyjnej.

Zdaję sobie sprawę, że firma może to żądać, gdy zostanę zatrudniony, ale czy teraz muszę nosić to zaświadczenie o niekaralności na każdą rozmowę kwalifikacyjną?

Re: Czy każdy pracodawca może żądać zaświadczenia o niekaralności podczas procesu rekrutacyjnego?

Napisany przez schmiddileo
Czy masz się czego obawiać? Ten element kosztuje pieniądze, ale czy nie będzie potrzebny dopiero przy rozpoczęciu pracy, jeśli do tego dojdzie? Wszystko inne też nie brzmi zbyt dobrze....

Napisany przez 2Bolitho
Sesje zdjęciowe do aplikacji też kosztują pieniądze...

Może sobie zażyczyć dowolną cenę. Co chcesz zrobić? Jeśli nie przedstawisz zdjęć aplikacyjnych, to nie dostaniesz pracy. Zobaczymy, jak chcesz się wtedy do pracy doprowadzić drogą sądową. Jednakże, nie ma obowiązku dostarczenia tego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata