Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jakie są wady kredytów bez sprawdzania w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Wspólnie z moją żoną mamy dwa kredyty, które razem wynoszą około 18 000 euro. Pomimo wielu prób radzenia sobie z pieniędzmi, ciągle napotykamy na ograniczenia w naszych kontach. Prawdopodobnie dlatego, że musimy spłacać tak dużo za nasze kredyty. Ponieważ obecnie również korzystamy z debetu, co jest dość drogie, chcielibyśmy go spłacić. Niestety, nasze dwie banki nie mają na to już środków. Oznacza to, że musielibyśmy wziąć kredyt bez sprawdzania w bazie danych Biura Informacji Kredytowej. O ile mi wiadomo, takie kredyty są dostępne do kwoty około 3000 euro. Czy ktoś mógłby mi dokładnie wskazać jakie są związane z tym kredytem wady?

Dzięki.

Napisany przez Arbitrage
Największe wady: Ograniczenie kwoty kredytu do około 3 000 EUR oraz zazwyczaj wyższe odsetki.

Napisany przez 2Escorpio

Największe wady: już wspomniane ograniczenie kwoty kredytu do około 3 000 EUR oraz zazwyczaj wyższe oprocentowanie.

Można dodać również dużą liczbę firm oferujących tego rodzaju usługi, ale osoby te działają w nieuregulowanych warunkach.

Wydaje mi się również, że oprocentowanie nie jest znacznie niższe niż w przypadku debetu (w zależności od wysokości oprocentowania debetu, oczywiście).

Napisany przez DagobertDuck
Podstawowe wady zostały już wspomniane, ale uważam również, że o wiele ważniejsze jest zwracanie uwagi na wiarygodnych dostawców niż w przypadku tradycyjnego kredytu. W przypadku kredytów bez sprawdzania w bazie danych Schufa istnieje stosunkowo dużo dostawców, którzy chcą skorzystać z nieszczęścia swoich klientów, co może skutkować jedynie problemami dla samych klientów.

Napisany przez Dahut
Przepraszam za moją odpowiedź, ale powinieneś jak najszybciej skontaktować się z doradcą ds. długów (np. w biurze doradztwa dla konsumentów). Przeniesienie zadłużenia z limitu debetowego na zwykły kredyt wydaje mi się w Twoim przypadku tylko kolejnym odsunięciem problemu, aż konto znów będzie przekroczone, a konieczne będzie zaciągnięcie kolejnego kredytu. Sam mówisz, że regularnie dochodzisz do swoich granic finansowych i nie radzisz sobie z pieniędzmi. Wspólnie z profesjonalistami powinieneś poszukać trwałego rozwiązania.

Napisany przez stevesummer
Cześć,

Nie bez znaczenia jest także długi czas oczekiwania na zatwierdzenie kredytu bez sprawdzania w bazie Schufa. Jak już wspomniano, oprocentowanie jest zazwyczaj nieco wyższe niż w banku. W żadnym wypadku nie powinno się zgodzić na płacenie zaliczek u pośrednika kredytowego. Należy trzymać się z dala od takich oferentów kredytowych.

Napisany przez manolo83
Mogę tylko się zgodzić z moimi poprzednikami. Polecam także zainteresować się społecznym kredytem (kredyt od osoby prywatnej do osoby prywatnej). Jednym z najbardziej znanych dostawców jest na przykład Auxmoney, którzy prowadzą intensywną kampanię reklamową. Można tu na przykład otrzymać kredyty bez sprawdzania w bazie danych Schufa i jest to dobra alternatywa dla instytucji finansowych oferujących kredyty bez weryfikacji w bazie Schufa. Oczywiście trzeba liczyć się tutaj z wyższymi odsetkami, ale jak już wspomniano wcześniej. Mam nadzieję, że trochę pomogłem.

Napisany przez TorstenH
Więc jeśli chodzi o oferty kredytowe z takimi obietnicami, zdecydowanie należy zachować ostrożność. W końcu prawdopodobnie będziesz musiał zapłacić wyższe odsetki, niestety już wielokrotnie słyszałem od poszkodowanych. Zwłaszcza w dziedzinie kredytów jest wiele czarnych owiec, które przyciągają interesującymi ofertami, ale które ostatecznie zazwyczaj wiążą się z znacznymi dodatkowymi obciążeniami finansowymi dla kredytobiorcy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata