Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: DWS i Fidelity

Napisany przez Berghofer
Cześć ...,

mam następujące Fundusze inwestycyjne:
DWS Vermögensbildung WKN 847652
Fidelity - European WKN 973270

Czy te fundusze są atrakcyjne i należy je zachować?

Pozdrowienia
Berghofer

Napisany przez 2Bolitho
A co masz na myśli? Przecież nie znamy Twojego planu finansowego ani motywacji, która kierowała tobą podczas zakupu tych funduszy. Nie znamy również Twoich koncepcji dotyczących przyszłego rozwoju.

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
fundusz jest narzędziem, które ma pomóc inwestorowi w osiągnięciu jego celów.
Dlatego Twoje pytanie jest prawie tak samo trudne do odpowiedzi jak pytanie: Czy klucz płaski 12 mm czy młotek to dobre narzędzia?

Jeśli chcesz dowiedzieć się, czy klucz płaski z Obi jest lepszy czy gorszy w porównaniu z innymi kluczami, Morningstar może Ci w tym pomóc.
To moim zdaniem najbardziej wszechstronne porównanie rzekomo podobnych funduszy (choć ma swoje ograniczenia).

Budowa majątku:
DWS Vermögensbildungsfonds I|DE0008476524

European Growth:
Fidelity Funds - European Growth Fund A-EUR|LU0048578792

Jeśli chcesz bardziej sprecyzować swoje pytania, proszę śmiało.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Berghofer
Cześć ...,

jest to plan inwestycyjnej renty z zmiennym programem inwestycyjnym, który zawarłem w 2000 roku w ówczesnym Citibanku, obecnie Targo-Bank. W 2004 roku zawiesiłem jej opłacanie składek. Do tej pory wpłaciłem 5 661,90 €. Chciałbym ją zlikwidować, ale chcę, aby wartość wykupu nie była niższa niż suma, którą już wpłaciłem.

Pozdrowienia
Berghofer

Napisany przez tequila
Proszę pamiętać, że nawet w przypadku zwolnienia z opłat, powstają koszty związane z administracją umową i ewentualnymi dodatkowymi ubezpieczeniami. Obawiam się, że w ten sposób nie osiągniesz sukcesu, zwłaszcza że Targo jest znana z naliczania wysokich opłat za prowadzenie. Czy otrzymałeś już zestawienie kosztów? Aby dowiedzieć się, jaką stopę zwrotu musisz uzyskać, aby na koniec określonego okresu osiągnąć wynik zerowy, odlicz jeszcze koszty funduszy. Przy zwolnieniu z opłat nie masz też (jeszcze) prawa do opodatkowanej wypłaty kapitału. Czy masz dostęp do listy funduszy, które można wybrać jako alternatywę?

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
to głównie zależy od rozwoju rynków akcji, a mniej od samych funduszy.

Fundusze były kiedyś gwiazdami sceny, ale raczej zanurzyły się w przeciętności. Szczególnie w zakresie gromadzenia majątku.
Jest to jednak tylko w odniesieniu do innych funduszy w tej klasie. Naprawdę decydujące ruchy wykonuje rynek, a nie zarządzający funduszem.

Nikt nie może dać jasnej odpowiedzi na to, co zrobią rynki w przyszłości. Są tylko opinie. Jedna z nich będzie potwierdzona retrospektywnie jako prawdziwa, pozostałe jako błędne.... .

Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata