Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy można przedłużyć okres trwania umowy kredytu samochodowego w salonie samochodowym?

Napisany przez ADMCI4
Po długich wahaniach zdecydowałem się teraz na sfinansowanie mojego nowego samochodu raczej poprzez salon samochodowy. Zakładam, że warunki tam po prostu są lepsze i bardziej uwzględniają moje życzenia. W końcu ludzie tam chcą także sprzedać samochód. Mam też nadzieję, że elastyczność w takim kredycie będzie większa niż w zwykłym banku. W związku z tym bardzo mnie interesuje, czy w przypadku kredytu samochodowego w salonie samochodowym można również wydłużyć okres umowy podczas fazy spłaty? Ktoś coś o tym wie? BillyBlue

Re: Czy można przedłużyć okres trwania umowy kredytu samochodowego w salonie samochodowym?

Napisany przez Ravemaster84
No cóż, nie chodzi o to, że idziesz do salonu samochodowego Müller, kupujesz samochód na finansowanie, a salon pożycza ci pieniądze. Salon pośredniczy w udzieleniu ci pożyczki przez bank. Bank następnie przekazuje kwotę zakupu do salonu samochodowego, a oni są z tego rozliczeni. Następnie musisz rozmawiać z bankiem. W przypadku autoryzowanych dealerów zawsze pośredniczą własne banki marki (Volkswagen Bank, BMW Bank, itp.). Warunki mogą być naprawdę korzystne, ale ogólnie można tu powiedzieć tylko: Porównaj. Możesz również skorzystać, jeśli udajesz się do swojego banku, składasz wniosek o kredyt samochodowy, idziesz następnie do salonu samochodowego z gotówką/pieniędzmi na koncie i pytasz: Jaki rabat dostanę, jeśli zapłacę od razu? Tytuł własności pojazdu zostaje wtedy zdeponowany jako zabezpieczenie w twoim banku, zamiast Auto-Banku. Jednak nawet to zabezpieczenie nie zawsze jest konieczne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata