Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa zablokowana z powodu spłaty kredytu?!

Napisany przez carnivore
Kiedy zaciągnąłem pożyczkę w moim banku, to - na radę tego banku - użyłem tej pożyczki do spłacenia swojego konta kart kredytowych w banku, który reklamuje się oferując darmowe usługi dla klientów. Krótko po tym otrzymałem e-mail od banku z kartą kredytową, w którym poproszono mnie o potwierdzenie tożsamości kopią mojego dowodu osobistego, z powodu prania brudnych pieniędzy, itp. Po zrobieniu tego, karta kredytowa została zablokowana bez dalszego powiadomienia. Po kontakcie z bankiem okazało się, że moja karta została zablokowana przez bank z powodu spłaty pożyczki, i nowa karta nie zostanie wydana. Nie mogę znaleźć niczego w regulaminie, co uzasadniałoby ten postępek na pierwszy rzut oka. Czy ktoś miał podobne doświadczenie i może ma wyjaśnienie?

Napisany przez 2Escorpio
Nie do końca rozumiem, o co chodzi.

Więc wziąłeś kredyt gotówkowy w banku XYZ i z tą kwotą spłaciłeś należności na swoim koncie kredytowym w Advanzia Bank, tak?

Jeśli tak,

Bank udzielający kredytu jest inny niż bank wydający kartę kredytową, prawda?

Czy należności na karcie kredytowej (prawdopodobnie rozłożone na raty) były spłacane terminowo co miesiąc?

Czy możliwe jest, że wpis w Schufie z powodu tego kredytu zagraża twojej zdolności kredytowej i dlatego bank, z którego pochodzi twoja karta kredytowa, uważa, że zdolność kredytowa nie jest wystarczająca do posiadania karty kredytowej?

Spłata zadłużenia (jeśli nie było zwłoki w płatnościach) nie prowadzi do anulowania karty kredytowej.

Napisany przez carnivore

Nie do końca rozumiem, o co ci chodzi.

Więc wziąłeś gotówkowy kredyt w Banku XYZ i użyłeś go, między innymi, do spłacenia zaległości na swoim koncie kredytowym w Advanzia Bank?

Dokładnie.

Cytat od Escorpio

Jeśli tak,

Bank udzielająca kredytu jest inna niż ta z karty kredytowej, prawda?

Tak.

Cytat od Escorpio

Czy zaległości na karcie kredytowej (przyjmując, że chodzi o spłatę częściową) były zawsze regulowane terminowo miesięcznie?

Tak, płatności częściowe były regulowane terminowo. Dodatkowo dokonywałem w ostatnich miesiącach dodatkowych wpłat, aby jak najszybciej spłacić konto.

Cytat od Escorpio

Czy możliwe jest, że wpis w Biurze Informacji Kredytowej z powodu kredytu wpłynie na twoją wypłacalność i spowoduje, że bank, który wydał ci kartę kredytową, uzna, że twoja wypłacalność nie jest wystarczająca na posiadanie karty kredytowej?

Tego akurat nie wiem. Zakładałem, że moja wypłacalność po zaciągnięciu kredytu nie poprawiła się ani nie pogorszyła, ponieważ został on wzięty na spłatę mojego debetu oraz karty kredytowej.

Cytat od Escorpio

Ze względu na spłatę (o ile nie występował zwłoka w płatnościach), karta kredytowa nie jest zazwyczaj anulowana.

Tak właśnie. Stąd moje pytanie.
W międzyczasie napisałem list do banku o zwolnieniach, czekam na odpowiedź...

Napisany przez bund2012
Przewiduję, że bank przejmujący zrezygnował z konta karty kredytowej w innym banku na podstawie udzielonej pełnomocnictwa.

Napisany przez simomello
Jeśli masz kartę Visa, to występujące zdarzenia są normalne, ponieważ firma Visa jest automatycznie powiadamiana w przypadku wpisu do Schufa, wypowiedzenia kredytu lub złożenia wniosku o nowy kredyt.
Bank nie ma w tym nic do gadania, musisz przeczytać regulaminy VISA.
Wyszukaj w Google: Regulaminy Visa Card

Napisany przez Kay Neahnung
simomello

Totalna bzdura.

Wziąłem kredyty, spłacone, itp., nigdy nie została zablokowana moja karta Visa, wypowiedziana, itp.

Napisany przez 2Escorpio

simomello

Całkowita bzdura.

Wziąłem kredyty, spłaciłem, itp., nigdy nie została zablokowana, anulowana, itp. moja karta Visa.

Tak. Zwłaszcza że to nie Visa / Mastercard decyduje, ale bank wydający.

Bank może komuś wydać kartę kredytową nawet jeśli ma złą historię kredytową i tysiące euro długów.... To bank decyduje i ponosi odpowiedzialność... Visa / Mastercard tylko rozlicza... nic więcej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata