Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: lokata terminowa z Szwajcarii

Napisany przez User2
Cześć wszystkim!

Mieszkam obecnie w Szwajcarii. Mam jednak pewną kwotę pieniędzy na koncie w Niemczech o niskim oprocentowaniu.

Teraz chcę przechowywać tę kwotę sensownie (powiedzmy 2% oprocentowania) i bezpiecznie na koncie depozytowym. Niestety wiele banków wymaga posiadania zamieszkania w Niemczech. Czy znacie inne banki, które tego nie wymagają? Z możliwością bankowości internetowej? Łatwe i szybkie do otwarcia i prowadzenia?

A jeśli nie, czy konto w DKB (1,55%) jest odpowiednią opcją dla studenta?

Napisany przez User2
Czy nikt nie może szybko udzielić mi rady?

Napisany przez User2
Czy jako student i osoba bez dochodu można w ogóle otworzyć konto w DKB? A jeśli tak, jak dobrze jest zabezpieczone to konto? Zamierzam chyba zdecydować się na DKB, jeśli nie ma nic innego. (Chociaż w zasadzie nie potrzebuję karty kredytowej, tylko rachunku depozytowego)

Napisany przez Ravemaster84
Jeśli możliwe jest otworzenie konta jako Szwajcar, to można to zrobić. W DKB nie trzeba mieć dochodu. Moja dziewczyna i ja również mamy tam konto i używamy go tylko do zakupów spożywczych. Realizujemy tylko 2 przelewy miesięcznie.

Napisany przez User2

Jeśli możliwe jest otwarcie jako Szwajcar, to można to zrobić. W DKB nie trzeba mieć dochodu. Moja dziewczyna i ja również mamy tam konto i używamy go tylko do zakupu jedzenia. Tylko 2 przelewy wyprowadzamy co miesiąc.

Ok, dziękuję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata