Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Odpowiedzialność cywilna wraz z odpowiedzialnością służbową

Napisany przez domrepp
Cześć wszystkim,

czy ktoś może polecić mi dostawcę, u którego mogę ubezpieczyć dobrą - wiem, że pojęcie to zawsze jest względne - prywatną odpowiedzialność cywilną w połączeniu z ubezpieczeniem OC zawodowym? Chętnie bezpośredni ubezpieczyciel!

OC zawodowe z uwagi na pracę nauczyciela!

Napisany przez tequila
Czemu sądzisz, że ubezpieczyciele bezpośredni są tańsi? Szukasz taniości czy wysokiej jakości? W Twoim przypadku warto zwrócić uwagę na Domcura.

Napisany przez domrepp
Byłem rozpisany chętnie także bezpośredni ubezpieczyciel! Nie wyłącznie bezpośredni ubezpieczyciel!
Zapytam więc inaczej: Czy bezpośredni ubezpieczyciele zawsze są tani (lub często tańsi), ponieważ mają słabe świadczenia? Nie sądzę! Ale jak już mówiłem, nie musi to być koniecznie bezpośredni ubezpieczyciel. Co chcę? To, czego wszyscy pragną: tanio i z mocnymi świadczeniami!

Na serio: Dziękuję za Twoją rekomendację!
Domcura była dla mnie dotąd zupełnie nieznana, ale szybko czytając stronę internetową zauważyłem, że są głównie obecni na wschodzie i północy. Więc zupełnie w innym kierunku niż moje miejsce zamieszkania. Oznaczałoby to, że obsługa byłaby dla mnie podobna do bezpośredniego ubezpieczyciela (o ile dobrze zrozumiałem, że Domcura nie jest bezpośrednim ubezpieczycielem).

W przeglądzie świadczeń zawarte są następujące punkty:
ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej nauczycieli i wychowawców może być obejmowane
To musiałoby być ważne do uwzględnienia, prawda!? Niestety, nie ma szczegółów na temat tego punktu.

Napisany przez Betroffener
Związki zawodowe często oferują ubezpieczenia prywatnego / odpowiedzialności cywilnej za pośrednictwem partnerów - taka mała wskazówka.

Napisany przez domrepp
Chodzi ci o GEW???

Napisany przez Betroffener
Tak, pomyślałem o GEW. Znajomy kiedyś powiedział mi, że ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej jest już wliczone w członkostwo. Tylko ze względu na ubezpieczenie członkostwo nie jest na pewno opłacalne, ale może ktoś i tak chce dołączyć.

W przeciwnym przypadku ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej zazwyczaj kosztuje dodatkowo tylko 20-30 EUR / rok przy istniejącym ubezpieczeniu OC.

Napisany przez domrepp
Zgadza się, wcześniej też słyszałem o tym, ale jeszcze tego nie badałem. Muszę się zastanowić, czy wstąpienie do GEW jest w ogóle sensowne. Na pewno nie tylko ze względu na obowiązkowe ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, masz rację. Dlatego myślałem o połączeniu tego z ubezpieczeniem prywatnym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata