Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Raiffeisenbank Oszczędzanie na wzrost.

Napisany przez HansHartl
Cześć

Zostałem polecany przez Raibę do oszczędzania na wzroście. Nie ma żadnych kosztów, a ulokowany kapitał podlega funduszowi gwarancyjnemu, z następującymi warunkami: 1 rok stały, następnie okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące.
1. Rok: 0,20%
2. 0,40
3. 0,80
4. 1,00
5. 2,00

Czy mogę to zawrzeć, czy coś temu przeczy?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrowienia i miłego weekendu

Napisany przez domrepp
Wie teraz, serio???

Co stoi na przeszkodzie:

TRACISZ KAŻDEGO ROKU ZNACZNĄ SIŁĘ NABYWCZĄ!!!

Nawet odsetki po 5 latach nie wystarczą, aby pokonać inflację.

Kiedy zapytałem w moim VoBa: Jakie możliwości możecie mi zaoferować, aby zainwestować trochę FIATa, w zasadzie zaproponowano mi te same produkty. Musiałem się powstrzymać...

Znajdź rozsądne konto oszczędnościowe w banku internetowym i dostaniesz znacznie więcej za swoje pieniądze!

Napisany przez HansHartl
W jakim banku internetowym jestem zabezpieczony analogicznie do banków Raiffeisen w zakresie ochrony depozytów?

Napisany przez Ravemaster84
Podano kilku dostawców. RaboDirect, MoneYou obecnie zajmują czołowe pozycje. Dzięki nim można właśnie zrównoważyć inflację. Ochrona depozytów wynosi zawsze 100 000 euro na klienta na terenie Unii Europejskiej. Moim zdaniem zupełnie nie ma znaczenia, czy ulokujesz swoje pieniądze w Sparkasse, VoBa czy holenderskim banku.

Jeśli nie będziesz musiał sięgnąć po pieniądze przez 4 lata, może być opłacalny plan oszczędnościowy VTB (VTB Flex). Na początku oferuje on 3,0%, jednak przez 4 lata nie można wypłacić pieniędzy. Jeśli planem oszczędnościowym ma być udział w spółdzielniach mieszkaniowych (zobacz plan oszczędnościowy CSG w Chemnitz). Oferuje on podstawową stopę procentową wynoszącą 2,25% i rosnący bonus od drugiego roku.

Ponownie chciałbym polecić stronę internetową, którą często przytaczam: modern-banking.de - Porównanie banków bezpośrednich i brokerów online.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata