Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Premia na konto oszczędnościowe LBS

Napisany przez Rabe
Cześć
Wpłaciłem pieniądze na mój stary kontrakt LBS (bez premii), ale LBS go nie przyjęła!!!
Moje pytanie do wszystkich: Czy to jest zgodne z prawem???? (Kruk)

Napisany przez obelix
Generalnie tak. Na przykład LBS-Nord od lat stosuje ograniczenia w wpłatach dla wysokich stóp procentowych. Dodatkowe wpłaty do kwoty maksymalnie 2 000 € rocznie są możliwe. Wpłaty przekraczające sumę oszczędności budowlanych nie są możliwe i prowadzą do wypowiedzenia umowy.

Napisany przez Rabe
Cześć kumplu.
Czy LBS może po prostu zmienić to (to stary tarif) bez dodatkowej opłaty i umów, tak jak sobie życzą? Ja jako klient LBS również muszę spełnić moje umowy, umowa z LBS wciąż nie jest gotowa do przypisania. Z poważaniem (Rabe)

Napisany przez Ravemaster84
Oczywiście, LBS nie może zmieniać istniejących umów.
Czy w warunkach taryfowych jest napisane, że dodatkowe opłaty są ograniczone? Po prostu sprawdź.

Napisany przez Alexstern
Cześć, mam ten sam problem z umowami moich dzieci. W moich umowach (Vario 3/99) jest napisane: §2 Bausparkasse może uzależnić akceptację dodatkowych wpłat i wpłat przekraczających sumę oszczędności od swojej zgody. Moje umowy o sumie oszczędności w wysokości 11 000 € mają jednak wpłacone tylko około 7 700 €. Pomimo tego w tym roku mogłem dokonać jedynie wpłaty w wysokości 528 €. Moja dodatkowa wpłata nie przekracza więc sumy oszczędności. LBS powołuje się na zmianę umowy, której jednak nigdy nie otrzymałem jako informacji. Co oznacza może w tej klauzuli. Jakie były dalsze doświadczenia Rabe? Czy ktoś ma podobne doświadczenia?

Napisany przez DE_LBS_ME
Stare stawki oprocentowania BSV (Vario99/3/4, Classic R) mają ograniczenie depozytów. Oznacza to, że przyjmowane są tylko wpłaty do określonej wysokości. Ponadto logiczne jest, że BSV o sumie oszczędnościowej 10 000,- nie może przekroczyć tej kwoty. Jeśli planuję wykorzystać BSV jako lokatę, powinienem od samego początku wybrać nieco wyższą sumę oszczędnościową.
Wiadomo, że były też inne doradztwa i sprzedaże, ale umowa BSV to inwestycja z połączonym kredytem. Oszczędność 1€ -> kredyt oprocentowany 1,50€. Dlatego gdy osiągnie się 40% i wskaźnik wartości wynoszący 171, można wygenerować kredyt oprocentowany. Uważam, że ktoś, kto szuka czystej inwestycji w Bauspar, nie ma najlepszych kart, ponieważ istnieją inne inwestycje z wyższym zwrotem. Ktoś kto planuje finansowanie budowy lub remont, na pewno dobrze się sprawdzi z BSV. Ktoś kto szuka czystej lokaty, powinien zastanowić się nad lokatą terminową, lokatą na dzień czy papierami wartościowymi.

Pozdrowienia
Daniel Erens

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata