Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy porównania w internecie dotyczące ubezpieczenia samochodu są wiarygodne?

Napisany przez ADMCI4
Teraz nadszedł czas ponownego przeanalizowania własnego ubezpieczenia samochodu. Jestem bardzo zadowolony z mojego, chociaż do tej pory nic jeszcze nie musiałem płacić. Niemniej jednak ważne jest dla mnie oszczędzanie pieniędzy. Chciałbym porównać ubezpieczenia. Czy mogę skorzystać z jednego z wielu portali internetowych i polegać na tym, że podane tam liczby są rzeczywiście prawdziwe? Potencjalna zmiana będzie miała sens tylko wtedy, gdy składki będą niższe. Czy te portale internetowe są również aktualne w zakresie ubezpieczeń? Czy uwzględniają już nadchodzące stawki na kolejny rok?

Re: Czy porównania w internecie dotyczące ubezpieczenia samochodu są wiarygodne?

Napisany przez Dahut
Moje doświadczenie mówi: NIE.
Niemniej jednak jest ono już 2 lata stare. Dwa lata temu kupiłem nowy samochód i porównałem oferty ubezpieczeń w kilku portalach internetowych. Kiedy chciałem zawrzeć umowę online z najtańszym dostawcą, w umowie pojawiły się zupełnie inne kwoty. Telefonicznie otrzymałem znacznie droższą ofertę niż w porównywarkach online. Może to było pomyłką. Jednakże zdarzyło się to z trzema dostawcami. W rezultacie zawarłem umowę z moim dotychczasowym dostawcą, który był droższy niż oferty internetowe, ale znacznie tańszy od rzeczywistych cen oferowanych w internecie.
Moja rada brzmi więc: przed podpisaniem umowy dokładnie przyjrzyj się jej treści i sprawdź, czy warunki faktycznie odpowiadają tym, które zostały wcześniej zaproponowane.
Jeszcze jedna wskazówka: podczas pierwszego zapytania użyj specjalnie założonego adresu e-mail i podaj fałszywe imię/adres, zgodny tylko z numerem rejestracyjnym pojazdu. W przeciwnym razie będziesz zasypany reklamami i telefonami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata