Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jaka jest maksymalna wysokość kredytu bez sprawdzania w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

ponownie znalazłem się w trudnej sytuacji finansowej i nie wiem, co mam robić.
Oczywiście mogę jeszcze raz prosić o łaskę w moim banku, ale pewnego dnia nawet tam ci mili pracownicy narzucą mi limit. Aby nie popaść zbyt głęboko w debet, musiałbym wyrównać moje konto oszczędnościowe kredytem. Aktualnie jednak nie dostanę go od mojego banku. Istnieją jednak kredyty, które nie są raportowane do Biura Informacji Kredytowej. Uważam, że to dobra opcja, jeśli ich wysokość wystarczy na moje potrzeby. Ile pieniędzy można maksymalnie uzyskać w takim kredycie, aby moja główna instytucja finansowa się nie dowiedziała?

Pozdrowienia

Napisany przez Latinl
Cześć

dlaczego znalazłeś się w takiej sytuacji i czy jesteś w stanie ją ustabilizować?

O jakie kwoty chodzi?
Czy próbowałeś w innych instytucjach?

kredyt bez sprawdzania w BIK jest bardzo drogi. Być może istnieje możliwość wyzerowania długów i całkowitej refinansacji.

Pozdrowienia

Napisany przez Gell
KäptnJack:

3500 lub 5000, w zależności od własnych dochodów.

Warunki:
-Rzeczywista roczna stopa procentowa około 12%
-Stałe zatrudnienie, trwające co najmniej 12 miesięcy
-Stały dochód, który musi przekraczać granicę zajęcia (w tym przypadku dla osoby samotnej dochód netto wynosi minimum 1100 lub 1600).
-Klasyczne kryteria obejmują oświadczenie pod przysięgą, ogłoszenie upadłości, upadłość, bezrobocie, samozatrudnienie...

Na przykład tutaj (nie pracuję dla nich!):
SIGMA Kreditbank AG: kredyt gotówkowy, mały kredyt, mała pożyczka

Wszystkie kredyty bez sprawdzania w bazie danych przekraczające wartość 5000 to 100% klapa.

Rozumiesz

Napisany przez 2Escorpio
Czy Sigma jest wiarygodna? Czy masz z nią doświadczenia lub zaufane źródła informacji?
Dobrze by było wiedzieć, bo te pytania pojawiają się tutaj bardzo często.

Napisany przez Gell
Skorpion:

nie, osobiście nie miałem z tym doświadczenia, ale do tej pory nie znalazłem żadnych negatywnych opinii.
Nie było także żadnych sygnałów o konieczności przedpłat lub wymagania ubezpieczenia.
Rozumiem

Napisany przez 2Escorpio
Ok, więc nadal obserwuj

Napisany przez VSFinance
Jako przedsiębiorca możesz być uprawniony do skorzystania z mikrokredytu z Funduszu Mikrokredytowego w Niemczech. Może on wynieść do 20 000 € (maksymalnie 10 000 € jako pierwsza pożyczka) i nie wymaga sprawdzania w Schufa. Maksymalny okres kredytowania wynosi 36 miesięcy, a efektywna stopa procentowa wynosi 8,9%. Mikrokredyty pochodzą z Funduszu Mikrokredytowego w Niemczech, którego inicjatorami i partnerami projektu są Ministerstwo Pracy i Spraw Społecznych, Ministerstwo Gospodarki i Technologii oraz Europejski Fundusz Społeczny. Mikrokredyty mogą być udzielane tylko przez akredytowane instytucje mikrofinansowe. Niektóre z nich, takie jak np. VS Finance GmbH, mogą udzielać mikrokredytów na terenie całego kraju, podczas gdy inne instytucje mikrofinansowe działają regionalnie. Więcej informacji na temat mikrofinansowania, warunków i wszystkiego, co dotyczy tego tematu, znajdziesz na stronie internetowej VS Finance GmbH (mikrofinanzierung.org)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata