Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: tdameritrade.com

Napisany przez freetrader
Czy ktoś ma doświadczenie z otwieraniem konta maklerskiego w USA? Jak to wygląda pod względem podatkowym w Szwajcarii?

Napisany przez Globalist
Wspomniany przez Ciebie dostawca jest amerykańskim dyskontem. Wolę używać szwajcarskiego brokera do transakcji na NASDAQ. Kilka franków naprawdę nie ma znaczenia. Ważniejsza jest solidna realizacja transakcji i brak głupich formularzy i pytań (podatkowych)...

Niemniej jednak darmowe transakcje przez 45 dni są już kuszące Myślę, że zadzwonię i zapytam o opłaty depozytowe, opłaty za salda, koszty (zwrotu) przelewu, podatki, itp. Obecnie handel na NASDAQ / NYSE z yellowtrade: w przypadku zamówienia na kwotę 5000 USD, różnica wynosi [(35-9.9)*2] = 50.2 USD - jeśli transakcja jest znacznie poniżej 5000 USD, może to być 1 do kilku procent. W takim razie sam jeszcze tego nie próbowałeś?

Napisany przez beta
Jestem w TDA. Bardzo zadowolony, prosta i czysta obsługa, świetne wsparcie, niskie opłaty, wiele narzędzi do tradingu. Jeśli chodzi o papierkową robotę: tylko jeden formularz więcej niż przy SQB, UBS, itd.... ponieważ jesteś obcokrajowcem. A jeśli chodzi o kwestie podatkowe, po prostu wyślij im e-mail lub zadzwoń (zawsze wspomnij, że dzwonisz ze Szwajcarii, ...to sprawia im radość, niemal czują z tego powodu szacunek :mrgreen: )

Dobrze, że słyszeć, dzięki za Twój wpis, beat.. już myślałem, że ten dostawca jest niegodziwy :? Jakie opłaty występują poza prowizją? Czy wystarcza rejestracja i zagraniczny przelew, aby zacząć? Następnego tygodnia, gdy będę miał czas, zadzwonię, bo Szwajcar łatwo mi zapadł w pamięć :lol:

Napisany przez beta
No cóż, ceny są opisane na stronie internetowej. Nie powinieneś też spaść poniżej 2000$, w przeciwnym razie naliczana jest niewielka opłata za każdy miesiąc. Ale dokładnie tego punktu nie przeczytałem. 8) Musisz pobrać (przy otwieraniu konta online) formularz dla obcokrajowców (W8 lub podobny) i odesłać go podpisany pocztą. To naprawdę proste, a ponadto dobrze opisane. Zawsze myślałem, że to będzie biurokracja, co mnie długo odstraszało. A niskie opłaty prowizyjne są naprawdę zauważalne przy wielu małych transakcjach!

Przepraszam, ale obecnie nie otwieramy nowych kont w Twojej jurysdykcji. Proszę sprawdzić ponownie w przyszłości, ponieważ sytuacja ta może się zmienić. :cry:

Właśnie zmienił zdanie... Jeśli mieszkasz w Szwajcarii, możesz otworzyć konto. Przepraszam za zamieszanie. :lol: -- wygląda na to, że się udało

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata