Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy ocena wiarygodności kredytowej pogarsza się przy dodatkowym kredycie?

Napisany przez ADMCI4
Mam dwa kredyty wspólnie z moją dziewczyną, które naszym zdaniem są zdecydowanie za drogie. Podczas mojej ostatniej wizyty w banku, pracownik wskazał mi, abym kiedyś zrefinansował kredyty, gdyby moje dochody się poprawiły. Teraz tak się stało, ale w międzyczasie doszedł również kredyt mojej dziewczyny. Czy posiadanie kolejnego kredytu może świadczyć o gorszej zdolności kredytowej? W takim przypadku oprocentowanie dla nas prawdopodobnie nie zmieni się. Co na to specjaliści?

Napisany przez Latinl

Mam dwa kredyty wspólnie z moją dziewczyną, które naszym zdaniem są zdecydowanie za drogie. Podczas mojej ostatniej wizyty w banku doradziła mi to także moja doradczyni, że powinniśmy kiedyś skonsolidować swoje kredyty, gdyby nasze dochody się poprawiły. Teraz się poprawiły, ale w międzyczasie dołączył także kredyt mojej dziewczyny. Czy to jest znak gorszej zdolności kredytowej, jeśli teraz mamy kolejny kredyt? W takim razie nasze oprocentowanie również prawdopodobnie się nie poprawi. Co mówią eksperci na ten temat?

Cześć

w jakiś sposób nie rozumiem twej wypowiedzi.

Więc mieliście 2 kredyty i chcieliście skonsolidować je, gdyby wasze dochody poprawiły się.

Teraz się poprawiły, a wy wzięliście trzeci?

Wydaje się, że mimo rosnących dochodów żyjecie ponad stan.

Co do pogorszenia. Tak, wasz scoring w Biurze Informacji Kredytowej z pewnością pogorszył się po każdym kredycie. Strona z dochodami nie ma znaczenia dla Biura Informacji Kredytowej. I tak, wiele instytucji decyduje o warunkach kredytowania na podstawie zdolności kredytowej. Jednakże u was, jak się wydaje, ta zdolność nie poprawiła się (trzy kredyty).

Radziłbym wam ogólnie sporządzić porządny budżet domowy i zidentyfikować główne koszty. Po drugie, sprawdźcie, jakie są koszty tych kredytów i ewentualnie je złączcie i skonsolidujcie w bardziej korzystny sposób

Napisany przez hubertus77
cześć smoku,

szczerze mówiąc, lepiej trzymać się z dala od trzeciego kredytu. W przypadku trzech większych pożyczek można założyć, że coś jest nie tak. Gdy tylko nastąpi niekorzystne zdarzenie, na przykład utrata pracy, znajdziesz się w poważnych tarapatach. W pełni zgadzam się z opinią latinl: refinansowanie może przynajmniej pomóc zmniejszyć koszty kredytu. Na pewno skorzystaj z porady. Nie wiem, gdzie mieszkasz, być może w twojej okolicy znajduje się doradztwo dla dłużników: webadres.de/list/Schuldnerberatungen

wszystkiego najlepszego życzy hubertus

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata