Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: EXN Excellon Resources

Napisany przez ADMCI4
Zakupiłem pakiet akcji EXN pod koniec grudnia po zauważeniu, że w tamtym czasie aktualna cena odpowiadał stosunkowi KGV wynoszącemu 5. Firma przetwarza wysoce wartościowe rudy zawierające srebro, ołów i cynk. W ostatnim kwartale firma odnotowała pierwszy zysk w wysokości 7,6 mln dolarów, a stan gotówki wynosił 14 mln dolarów na 14 grudnia 2006 r. Wadą jest fakt, że obecne zasoby wystarczają na 2-3 lata, ale jestem optymistycznie nastawiony, ponieważ już 22 stycznia dodano kolejne 150 mln ton rudy do zasobów. Spodziewam się wyższych cen srebra i ołowiu, podczas gdy cena cynku pozostanie stabilna. Ponadto planowane jest zbudowanie młyna, co przyniesie dodatkowe oszczędności, a istnieją dowody na wydłużone potencjalne okresy wydobywcze.
Liczba akcji: 160 mln (z opcjami na 14 grudnia 2006 r.)
Link: https://www.excellonresources.com/
Akcje są notowane na giełdzie kanadyjskiej TSX.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Jestem inwestorem w EXN od sierpnia z dokupem w grudniu, średnia cena to około 1 CAD. Ostatnie dni/tygodnie były bardzo udane (obecnie 1,56). Zyski będą rosnąć, ponieważ wkrótce nie będzie już sprzedaży z góry. Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Moją ceną było również około 1C$ Co sądzisz o Acadian Gold z jego zinkowym projektem, który ruszy już w tym kwartale?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Niestety nie znam tego

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata