Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy obecne zaświadczenie emerytalne daje prawidłową prognozę mojej przyszłej emerytury?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Od pewnego czasu regularnie otrzymuję raz w roku pismo dotyczące emerytury. Tutaj dokładnie napisano, kiedy osiągnę wiek emerytalny oraz ile mogę wtedy oczekiwać. Ponadto podano kwotę, jaką otrzymałbym, gdybym dzisiaj złożył wniosek o rentę inwalidzką z powodu choroby. Czy mogę zakładać, że podane liczby dotyczące mojej emerytury są faktycznie poprawne i czy w 2028 roku otrzymam tę samą kwotę lub nawet więcej?

Re: Czy obecne zaświadczenie emerytalne daje prawidłową prognozę mojej przyszłej emerytury?

Napisany przez EasyD
To nie są gwarantowane wartości, ale można nimi planować na informacji emerytalnej pod warunkiem spełnienia ww. warunków. Pamiętaj jednak, że są to wartości brutto. Oznacza to, że np. w wieku emerytalnym będziesz musiał nadal płacić składki na ubezpieczenie zdrowotne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata