Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Używanie innej karty kredytowej?

Napisany przez PiaB
Cześć wszystkim,

Czy mogę wziąć kartę kredytową innej osoby? Na przykład przyjaciółki, mamy, taty itp.? Oczywiście za ich zgodą. Czy może to nastręczyć jakichkolwiek problemów, na przykład podczas rezerwacji hotelu, gdy muszę podać dane właściciela karty kredytowej i być może potwierdzić to na miejscu, że to moja karta? Jeśli ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedzi, będę bardzo wdzięczna.

Pozdrowienia, PiaB

Re: Używanie innej karty kredytowej?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

jeśli hotel jest opłacany bezpośrednio i otrzymujesz kupon, to nie powinno to być problemem. (na przykład w biurach podróży takich jak Expedia, neckermann Reisen i inne).

Natomiast jeśli dokonujesz tylko rezerwacji i musisz zapłacić w hotelu, oczywiście nie możesz zapłacić kartą kredytową innej osoby.

Co ważne w przypadku hoteli, wiele hoteli pyta, niezależnie od tego, czy rezerwacja została już opłacona, o kartę kredytową na wypadek awarii, aby móc obciążyć pewne dodatkowe koszty, takie jak minibar, bar, restauracja, opłaty za PayTV... Alternatywnie, można przynieść zabezpieczenie również w gotówce, ale musisz omówić to z danym hotelem, ponieważ może to się różnić w zależności od hotelu.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata