Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Q-Cells

Napisany przez Simona
Po wczorajszej fajerwerkowej sesji i dzisiejszych zyskach zdecydowałem się nieco zwiększyć zaangażowanie. Uważam, że szanse są dobre, a potencjał do nadrobienia strat jest stosunkowo duży, biorąc pod uwagę, że w marcu ubiegłego roku kurs wynosił 90 euro. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Czy Chance ma także WKN lub coś w tym rodzaju? Jako outsider widzę pod tym pojęciem wiele znaczeń, albo i żadnego.

Napisany przez 2cybercrash
To może być sprawa Solarsplita, ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego w archiwum przy podanym kursie? Może lepiej śledzić recenzje tutaj, D-Telewizji opowiada bajki o złocie w ustach, była sobie pewna Solarprzynęta, a jeśli nie umarła, żyje do dzisiaj?

Napisany przez beat
Czy lepiej stawiać na szansę w „Modlitwie i płaczu”?

Dobry pomysł, może się udać, bez telefonowego przyjaciela, nieźle, fajny bit. Był nawet czterokrotnie 25.

Napisany przez Karat
Dobre szanse należy również przypisać graczowi telefonicznemu, gdy zostanie wybrany atut kier. Karat

Napisany przez Simona
:lol: Przepraszam, naprawdę okropnie, że pomyliłem tytuł tematu z Szansą, ponieważ to (Q-Cells) będzie hitem. Dziękuję jednak za Wasze opinie, inaczej nie zauważyłbym tego błędu. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Po odsłonięciu zasłony pozostaje oczywiście pytanie o potencjał dodatkowy w porównaniu z zwykłym zasobem energii słonecznej, który zdajesz się już dostrzegł. W quizie znów nic nie wygrałem. ? Zapisuję się do MusicStar.

Napisany przez Simona
:P Poczekaj jeszcze z MusicStar. To byłoby już trochę szalone. Pozdrowienia, Simona

Czy nie powinno się być zadowolonym, jeśli się nie wyciągnęło buta z błota kursowego, beat. Mimo szacunku dla błyszczących królowych słonecznych.

Napisany przez beat
cybercrash pisze: Gdy nie można wygrać fajnych nagród, powinno się być również zadowolonym, że nie wyciągnięto pantofla z bagna kursowego, beat. Z całym szacunkiem dla błyszczących księżniczek słonecznych.
No cóż, cybercrash, zawsze jestem zadowolony, że nie wyciągam pantofla. Ale księżniczki słoneczne i żaba, którą trzeba pocałować, wiedzą o skomplikowanych produktach słonecznych. Czasem trzeba coś wyciągnąć, żeby być na imprezie. W tym roku, ze wszystkimi obawami klimatycznymi, jest to już prawie obowiązkowe dla pożywaczy pieniędzy. Dodałem także chińskie panele STP na listę życzeń. Mają jeszcze wyższą wartość. Jednak podwojenie produkcji przebiega u Chińczyków dość szybko. Apropos, zakładają oni całe Stadion Olimpijski w Pekinie w panele słoneczne. Wygląda podobnie jak stadion Allianz w Monachium, również jest dziełem szwajcarskiego architekta.

Napisany przez beat
Cześć Simona, Powiedziałem ci, że odwiedzę cię około 45 minut. Dostałem jeszcze zniżkę do 43,50. Więc teraz znowu razem do góry!

Napisany przez Simona
Soll ein Wort sein! und ev. Partners Group?... Gruss, Simona

Napisany przez Simona
Tutaj znajdziesz krótkie informacje na temat obligacji zamiennej: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2007-02/artikel-7826324.asp I co to jest: https://boersenlexikon.faz.net/wandelan.htm Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Jako surferzy słoneczni wiemy, że to tylko kwestia czasu, zanim niemieccy chłopcy i dziewczęta wyjmą swoje deski. Odpowiednio mieliśmy więc czas i okazje, aby się ustawić. W miniony weekend UE zorganizowała bardzo ważne spotkanie inaugurujące dla branży wiatrowej, słonecznej, itp. Dodatkowo wsparte słoneczną pogodą. Teraz nadchodzi bardziej wymagająca część. Kiedy wyjść, kiedy wrócić? Myślę, że zakres pracy dla Q-Cells będzie między 45-60. Na razie proszę o brak zakłóceń.

Napisany przez Simona
:idea: :!: :lol: Gruss, Simona

Napisany przez beat
Q-Cells wygląda obiecująco. Utworzyły trójkątną formację, która rozwiąże się. Moment wzrostu wynurzający się ze znoju wskazuje na przełamanie linii oporu, co zapewne otworzy drogę z powrotem do około 50.

Napisany przez Simona
Tutaj widzimy jeszcze ostateczne dane roczne za 2006 rok. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Wygląda solidnie w przypadku Q-Cells. Obecnie firma jest jeszcze w fazie rozwoju. Prawdziwy rozwój zacznie się powoli od 2008/09 roku. Technologia cienkowarstwowa również nie jest pominięta. Obecnie cena akcji jest uzależniona od perspektyw na lata 08/10, co ogranicza potencjał wzrostu kursu. W tym roku nadal widzę przedział handlowy między 45 a 60. Porównałem również Q-Cells z moimi inwestycjami solarystycznymi w Chinach. Mieszanka produktów i procesy rozwojowe są porównywalne. Jednakże udziały na chińskim rynku są skoncentrowane w mniej firmach, co ma swoje zalety i wady. Chińczycy mają przewagę pod względem kosztów pracy. Jednak Q-Cells systematycznie obniża ten czynnik kosztowy i obecnie wynosi on już 8% ogólnych kosztów. Jest prawdopodobne, że do 2010 roku spadnie do 6%. Dlatego nie jest to decydujący czynnik. Obecnie QCE jest na drugim miejscu, a STP na trzecim. Jednak obie firmy są blisko siebie i stale nadrabiają dystans do Sharp. Dla mnie to nadal akcja do spekulacji. Jednak można ją również przechować jako wartość do emerytury. Jutro przeanalizuję mój tytuł z branży towarów mieszanych, Solarworld. Jest to trochę bardziej wymagające zadanie...

Napisany przez Simona
Przyszłość jest zabezpieczona, zatem adekwatne perspektywy: Oto kilka szczegółów: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2007-03/artikel-7968601.asp Dodatkowe informacje, sprawozdanie finansowe itp.: https://www.qcells.com/cmadmin_1_131_0.html Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Tak, 52. roku moje akcje Q-Cells zostały mi odebrane. Przyniosły prawie 20% zysku w ciągu sześciu tygodni. Teraz czekam na spadek cen, aby ponownie zainwestować, ponieważ z fundamentalnego punktu widzenia są one zbyt wysoko wyceniane i dlatego nie nadają się do przechowywania. Teraz konieczne będzie znalezienie zastępstwa dla mojej kolekcji energii alternatywnej.

Napisany przez Simona
Solon?- Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Simona pisze: Solon?- Pozdrowienia, Simona
Spójrz na to 25 kwietnia, gdy będzie można zobaczyć nowy materiał. Albo wcześniej, gdy zacznie mi być nudno. Zasadniczo raczej nie. Dział Energii Odnowy dla dużych elektrowni może być interesujący. Ale... Solon to przede wszystkim producent modułów, których jest jak piasku nad morzem. Wszystko zależy od jakości piasku. :lol: Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że wychodzą z Niemiec zbyt wolno. Ocena ONVISTA zachęca mnie jednak do dokładniejszego zbadania. QCE - obszar z ogniwami - byłby właściwym działem. To, co leży przed nim, czyli krzem, jest bardzo niepewne, ponieważ ceny krzemu będą w ciągu następnych lat pod dużą presją. To, co następuje potem, to producenci modułów, których jest za dużo. Mam jeszcze mój chiński niskobudżetowy dostawca - STP - który dostarcza ogniwa i moduły. Mam też jeszcze Solarworld. Nie jestem jednak pewien, czy cała paleta jest tak dobra... Widzi się to również w moim najnowszym nabytku MBTN, głębokość techniczna na początku całego łańcucha wartości robi różnicę. W każdym razie, obecnie branża solarna to raczej sprawa handlowa. Niemniej jednak dobrze jest nie lekceważyć fundamentalnych rzeczy. Dla efektywnych inwestycji trzeba chyba szukać nisz.

Napisany przez Simona
Zakup z dnia 6.2.07 / 48,54 Mogłam jeszcze wczoraj podczas późnej sesji sprzedać za 54,03 (Dzięki, sprytna wygrana :wink:) Pozdrawiam, Simona

Napisany przez beat
Mogą Państwo ponownie położyć się do koszyka zgodnie z najnowszymi danymi. Jeśli chodzi o skaczące, można liczyć na słabość na rynkach. https://www.qcells.de/cmadmin_1_131_0.html

Napisany przez Simona
Naprawdę godne uwagi i warte rozważenia. Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata