Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Opłaty za wcześniejszą spłatę kredytu

Napisany przez Euronchen
Kochana społeczności forum,

Mam nadzieję, że dostanę radę.
Zgłosiłem się do mojego starego banku zgodnie z terminem i w odpowiedni sposób zastąpić moją pożyczkę (kredyt hipoteczny) poprzez refinansowanie nowego banku.
Teraz otrzymuję żądania od starego banku, o których wcześniej nikt ze mną nie rozmawiał.
Niedopuszczalne opłaty za prowizję banku notarialnego, zlecenie autoryzacji, wysyłkę pocztową, koszty notariusza za cesję hipoteki. Trochę się już dowiedziałem. Jednak wydaje się, że istnieją różne interpretacje.
Moje pytanie to czy naprawdę muszę ponosić te wszystkie opłaty samodzielnie?

Następnie chciałbym dowiedzieć się, czy jest zgodne z prawem naliczanie miesięcznych opłat za prowadzenie konta kredytowego i rocznych opłat za jego prowadzenie?

Dziękuję wszystkim ekspertom finansowym za odpowiedź na moje pytanie!!

Napisany przez Latinl
Cześć,

ogólnie nikt tutaj nie udzieli Ci odpowiedzi. Jednakże podpisałeś umowę pożyczki. Wszystkie koszty, opłaty itp. są tam wymienione lub odniesiono do obowiązujących stawek banku.

Bardzo prawdopodobne jest, że będziesz musiał ponieść te koszty. Twoim bankiem na pewno niczego Ci nie odpuści. Przecież zmieniłeś finansującego, więc dlaczego miałby to zrobić. Chyba że masz tam inne relacje biznesowe, takie jak konto osobiste itp. Czasami skarga lub rezygnacja może coś zmienić

Możliwe, że nowy bank również pokryje część kosztów. Ale byłoby to tylko kwestią dobrej woli

Napisany przez Berlinerjung
Tak, niestety tak to jest. Obowiązują ogólne warunki usługodawcy. Naprawdę szkoda, że pobiera od Ciebie tyle opłat.

Obecnie nie warto brać kredytów ani pożyczek, jeśli bank nie oferuje bezpłatnej spłaty kredytu przed terminem lub bezpłatnej nadpłaty. To jest porada, którą mogę dać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata