Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: SANTHERA

Napisany przez Simona
Jeśli chcesz się trochę zorientować w przyszłości, warto przyjrzeć się dokładniej nowemu graczowi na giełdzie (listopad 06) SANTHERA Pharmaceuticals AG. W ciągu ostatnich dni już sporo zyskał i wydaje się, że nadal ma się dobrze. Mam go w portfelu. Informacje: https://www.bio-pro.de/de/region/rhein/magazin/01051/index.html https://www.santhera.com/ Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Wczorajsza cena wynosiła 123,80. Od wczoraj obserwuje się jednak lekkie osłabienie kursu (ani opcje Calls, ani Puts). Deka Investment GmbH zmniejszyła swój udział poniżej 5%. Ouii! Ale badania trwają dalej... Wiadomości z tego tygodnia: 14 lutego 2007: Pierwsze badanie terapeutyczne dla dziedzicznej neuropatii wzrokowej wątroby (LHON): Perspektywy dla pacjentów Główna substancja, którą testuje się w Niemczech jako leczenie rzadkiej choroby oczu prowadzącej do ślepoty. Neuropatia dziedziczna wątroby (LHON) to rzadka choroba genetyczna prowadząca do degeneracji komórek nerwu wzrokowego i siatkówki, co w krótkim czasie prowadzi do ślepoty. Dotychczas nie istniała terapia przyczynowa. Podczas konferencji prasowej Pierwsze badanie terapeutyczne dla dziedzicznej neuropatii wzrokowej wątroby (LHON): Perspektywy dla pacjentów, która odbyła się 14 lutego 2007 roku w ramach tegorocznej Akademii Okulistycznej Niemiec w Centrum Kongresowym CCD w Düsseldorfie, zaprezentowano pierwsze badanie terapeutyczne dotyczące leczenia LHON. Przeprowadza je szwajcarskie specjalistyczne przedsiębiorstwo farmaceutyczne Santhera we współpracy z Kliniką Neurologiczną i Okulistyczną Uniwersytetu w Monachium. Eksperci omówili obraz kliniczny, przedstawili projekt badania i dyskutowali na temat perspektyw dla pacjentów z LHON. Postęp utraty wzroku w krótkim czasie Przyczyną dziedzicznej choroby LHON są mutacje w kodzie genetycznym w mitochondriach. Te mutacje powodują zaburzenie procesów biochemicznych zapewniających produkcję energii komórkowej z substancji odżywczych. W rezultacie mogą powstać uszkodzenia komórek nerwu wzrokowego i siatkówki, które w ciągu kilku miesięcy po wystąpieniu pierwszych objawów prowadzą do ślepoty. Skutki LHON pojawiają się szybko i są poważne, wyjaśnił PD Dr. Thomas Klopstock z Monachium. Faz...

Napisany przez Simona
Santhera ma trochę do pokonania, Last 115.50. Ale nic się nie stało, w piątek zobaczymy tutaj liczby - wygląda na to, że wciąż wiele z przyszłością muzyki jest tam. Nawiasem mówiąc, imię starego znajomego, którego widzimy tutaj w dyrektorium, również jest dla mnie powodem do wiary w przyszłość Santhera. Pamiętacie go? Na pewno tak.- https://www.santhera.com/ Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Cześć, znowu się spotykamy. A na końcu po latach nazywa się to korupcją. Muszę przyjrzeć się temu przedsiębiorstwu. Jednakże obecnie bardziej skupiam się na istniejącej już wydajności. Akcje Actelion mogą znów być opłacalne. Niestety, wcześniej się stamtąd wycofałem. Ale w przypadku firm biotechnologicznych to tak czy inaczej loteria.

Napisany przez 2cybercrash
Należy do kategorii gorącego powietrza, już mam kilka na szyi, gdzie wychodzi powietrze.

Napisany przez beat
cybercrash pisze: Należy do kategorii gorącego powietrza, mam już kilka, gdzie powietrze wypływa.
Może warto zastosować odzysk ciepła dla ulatującego gorącego powietrza. Czy może ta branża nie jest już na topie?

Napisany przez Simona
Tutaj są jakieś nowości: Santhera: Cesare Mondadori mianowany szefem działu badawczo-rozwojowego Liestal (AWP) - Santhera Pharmaceuticals Holding AG mianowała Cesare Mondadori na stanowisko szefa działu badawczego. Według informacji przedsiębiorstwa specjalizującego się w farmacji, w zakres obowiązków Mondadori wchodzi nadzór nad całym działem badawczo-rozwojowym, zwłaszcza programami w fazie przedklinicznej. Mondadori ma za sobą prawie 30-letnie doświadczenie w pracy dla firm farmaceutycznych i biotechnologicznych - czytamy dalej. Ostatnio pełnił funkcję głównego naukowca w francuskiej firmie Neuro3d. ng/jb ************************************************** ******************** Mam nadzieję, że to coś zmieni. Doświadczenia w branży mu nie brakuje. Po gwałtownym wzroście z 90 do 130 franków pod koniec stycznia 2007 roku, Santhera obecnie oscyluje wokół 107 franków, co jest wynikiem słabego bilansu finansowego z ostatniej prezentacji z 2 marca. Ja jeszcze trzymam się tam trochę i czekam na rozwój sytuacji. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Interesujące: 30 marca, przed zamknięciem handlu skok kursu na 117.-. Aktualnie: Ostatnia cena 115.80. Zobaczymy.. :?: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Tutaj też coś się dzieje, bardzo cicho, ale wraca... 8) Po wyjściu ze SL 3 kwietnia dziś ponownie coś zakupiłem i teraz czekam na dobre ceny. Następnie odbędzie się walne zgromadzenie w nadchodzący poniedziałek, 23.04.2007. Oczekuję dobrych wieści.Ostatnia cena 108.80Pozdrowienia,Simona

Napisany przez Simona
Informacja: (Wszystko jasne). 23-04-2007 17:17 Santhera/GV: Akcjonariusze zgadzają się na wszystkie wnioski Nazwa Ostatnia Zmiana SANTHERA N 109.50 1.50 (1.39%) Liestal (AWP) - Obecni na Walnym Zgromadzeniu akcjonariusze Santhera Pharmaceuticals Holding AG zgodzili się na wszystkie wnioski Rady Nadzorczej. Akcjonariusze zatwierdzili raport roczny, sprawozdanie finansowe oraz skonsolidowane sprawozdanie finansowe za 2006 rok, informuje Santhera w oświadczeniu z poniedziałku. Ponadto akcjonariusze postanowili zrekonstruować całkowitą stratę w wysokości około 12,8 mln CHF z rezerwami ustawowymi i agio w wysokości 119,1 mln CHF oraz przenieść ogółem około 104,5 mln CHF na wolne rezerwy. Spowoduje to nową łączną kwotę od 1 stycznia 2007 roku w wysokości rezerw ustawowych i agio w wysokości 1,7 mln CHF, a nowe wolne rezerwy wyniosą 146,0 mln CHF, jak podano w oświadczeniu. Dodatkowo akcjonariusze udzielili absolutorium wszystkim członkom Rady Nadzorczej i Zarządu. Wybrali CEO Klausa Schollmeiera do Rady Nadzorczej. Ponadto sześciu innych członków Rady Nadzorczej wystąpiło ponownie do wyboru, a wprowadzenie stopniowego okresu pełnienia funkcji zostało zatwierdzone. Skład Rady Nadzorczej jest następujący: Michael Lytton (Przewodniczący; wybrany do 2009 r.), Hans Peter Hasler (Wiceprzewodniczący, do 2009 r.), Martin Gertsch (do 2010 r.), Rudolf Gygax (do 2008 r.), Georg Nebgen (do 2008 r.), Thimothy Rink (do 2009 r.), Klaus Schollmeier (do 2010 r.) i Bernd Seizinger (do 2010 r.). Na pierwszym Walnym Zgromadzeniu od debiutu na giełdzie był obecny ogółem 56,75% całkowitego kapitału akcyjnego, tj. 63,18% zarejestrowanych w rejestrze akcji uprawnionych do głosowania na zgromadzeniu. mk/uh ************************************************** ********************** Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Ponownie wzrośnie, Ostatnio 115.50 (oczekiwania na przyszłość). Pozdrowienia, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Nie trzeba koniecznie nastawiać celownika na czerwone liczby, gorące powietrze i sterowanie kursami względem bieżni w sektorze biotechnologicznym. Na przykład w tym forum dochodowy i solidny walor produkcyjny Bachem z dobrą wydajnością kursu całkowicie zignorowano, bo przez lata utrzymywał się na stabilnym poziomie. Ostatnio zacząłem badać ten walor ze względu na szacowny wskaźnik dywidendy powyżej 6%. Dywidenda już poszła w górę, trochę przegapiłem. Bachem pozostaje na mojej liście obserwowanych, natomiast Santhera i inne chętne na ryzyko biotechnologiczne firmy raczej są dla mnie zbędne? Czy to przyszłość, której ja i inni może nie dożyjemy?

Napisany przez Simona
Nie zawsze trzeba trzymać się utartych schematów, często tam znajdują się też CEO-owie ze smołą na d... Ale daj się zaskoczyć - porozmawiajmy o tym. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Obserwowane: Coś się dzieje... Stan: już 125.- Dzisiejsza maksymalna cena 127.- Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Po tym, jak Santhera był trochę na spadkowym kursie i w końcu czerwca/początku lipca osiągnął minimum na poziomie 107.-, wiadomości z 2 lipca 07 wyraźnie ożywiły atmosferę. (Novartis i Santhera zawierają umowę licencyjną...) Od tego czasu obserwuję ten tytuł bez przerwy. Ostatnia cena: 116.90 Czy do 17 sierpnia (prezentacja wyników) możemy osiągnąć nowe maksimum? Uważni traderzy (z nieco cierpliwości) którzy zdecydowali się zainwestować na początku czerwca, powinni już cieszyć się z odnotowanego wzrostu kursu. Pozdrawiam, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata