Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Potrzebuję pilnej pomocy!

Napisany przez bonny821
Witam i dobranoc....

Sześć tygodni temu zakupiliśmy Dom na aukcji, sami złożyliśmy depozyt bezpieczeństwa i złożyliśmy wniosek o kredyt w banku. Na początku ustalono ustnie, czy Dom zostanie finansowany w ogóle z oświadczeniem o rezygnacji ze szkód górniczych wpisanym w księdze wieczystej.

Tak, dla nas (banku) to nie stanowi problemu. Dziś dostaliśmy wiadomość (ustnie), że kredyt został odrzucony z powodu rezygnacji ze szkód górniczych. Brakuje nam zdolności kredytowej. Odszkodowanie za szkody górnicze jest problemem. We wtorek jest termin rozdziału (płatność) w sądzie rejonowym i jestem kompletnie zdezorientowany i bezradny. Co mam/mogę zrobić???

Proszę nie zwracać uwagi na wielkość liter.... Jestem bardzo zdenerwowany i nieco skonsternowany.

Potrzebuję pilnej porady!!!!!!

Napisany przez Berlinerjung
Cześć Bonny821,

Odszkodowanie za uszkodzenia górskie jest dla wielu osób problemem kluczowym. Często słyszałem, że banki niechętnie do tego podchodzą. Istnieją jednak banki, które mimo to podejmują takie transakcje.

Dlatego moja rada brzmi: Jak najszybciej skontaktuj się telefonicznie z innym bankiem. Czy w Waszym przypadku istnieją jakieś powody, przez które nie jest to możliwe?

Napisany przez Latinl
Cześć

Mamy tutaj do czynienia z doświadczonym użytkownikiem, który być może podejmie się pomocy!

Na przyszłość, nigdy nie zbieraj tak ważnych informacji ustnie! Zawsze żądaj pisemnego potwierdzenia.

Pozdrowienia

Napisany przez bonny821
Cześć ponownie, nie mogłem spać przez połowę nocy..... Dziękuję za odpowiedzi. Nasz doradca finansowy zdobył informacje. Znaliśmy problematykę dotyczącą odszkodowań górniczych i wyraźnie kilkakrotnie zaznaczyliśmy, że możemy zaakceptować ofertę finansowania tylko wtedy, gdy sprawa odszkodowania górniczego zostanie wyjaśniona. Co powinienem teraz zrobić, w wtorek jest termin płatności w sądzie rejonowym? Czy powinienem skonsultować się z prawnikiem?

Napisany przez NaTwoim13
Skontaktuj się ze mną, nie będzie problemu z przedstawieniem finansowania!

Napisany przez bonny821
Cześć i dzień dobry,

dziękuję za odpowiedź. Co mogę zrobić.

Napisany przez bonny821
Cześć i dzień dobry,

Dziękuję za odpowiedź. Co mogę zrobić?

Napisany przez Latinl

Witaj i dzień dobry,

Dziękuję za odpowiedź. Co mogłabym zrobić?

Powinnaś zwolnić pośredniczkę, która wyraźnie nie zna się na swoim fachu, i skontaktować się z panem Buhmannem!

Dziękuję

Napisany przez Schlumpf
Cześć Bonny,

naprawdę nie ma problemu z przedstawieniem finansowania w Twoim przypadku. Jeśli potrzebujesz pomocy, daj znać prywatnie. Wtedy możemy omówić resztę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata