Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Otwórz konto bankowe.

Napisany przez ralfboegen
Cześć,

chciałbym otworzyć konto osobiste.

Załóżmy, że jestem ciężkim przestępcą i od lat jestem poszukiwany przez organy państwowe i policję (np. za handel narkotykami).

Czy konta bankowe są rejestrowane w określonym miejscu? Jeśli np. otworzę pięć kont w trzech różnych bankach, czy oprócz mnie i banku ktoś jeszcze wie, czy może to oficjalnie zostać odkryte?

Dziękuję
Ralf

Napisany przez 2Escorpio
Oczywiście, takie coś istnieje... Nazywa się to Schufa

Napisany przez Henrik
Nie możesz niczego ukryć. Co właściwie planujesz?

Napisany przez 2Escorpio

Nie możesz tu niczego ukryć. Co więc planujesz zrobić?

Istnieją sposoby, jeśli się trochę zna, ale na pewno teraz nie będę udzielać wskazówek, jak omijać organy państwowe.

Napisany przez fpg

Nie możesz niczego ukryć.

Mam nadzieję, że cały wątek będzie traktowany z tyle samo humoru, co miał na myśli otwierający post.

Oczywiście, że można.

Cytat z Escorpio

Oczywiście, takie coś istnieje... Nazywa się to Schufa

Schufa nie wie, skąd masz swoje pieniądze ani czy przeciwko tobie toczy się postępowanie dochodzeniowe, ...

Cytat z Henrik

Co zamierzasz zrobić?

No, widać: Pranie pieniędzy.

Więc jeszcze jedna wskazówka: Po przekroczeniu pewnej sumy jesteś wszędzie mile widziany (za wyjątkiem tych, którym je odebrałeś). Co do wysokości tej sumy, zdania nieco się rożnią - powiedzmy, że od miliarda będziecie na pewno bezpieczny.

Napisany przez 2Escorpio

Schufa nie wie skąd masz swoje pieniądze ani czy wobec ciebie toczy się postępowanie śledcze, ...

Czytasz też odpowiednio zadane pytania?

Czy konta bankowe są zarejestrowane w określonym miejscu? Jeśli na przykład otworzę pięć kont w trzech różnych bankach, czy ktoś oprócz mnie i banku będzie o tym wiedział, czy można to oficjalnie ustalić?

Nic nie mówi o tym, czy jakieś miejsce ma informacje o tym, ile pieniędzy znajduje się na koncie czy skąd pochodzą. Zadane jest jedynie, czy istnieje miejsce, gdzie konta są rejestrowane, co ma miejsce w przypadku Schufy. Policja może znaleźć konta za pośrednictwem Schufy, a następnie uzyskać dodatkowe informacje od banku (pod warunkiem posiadania postanowienia sądowego).

Najpierw powinien zostać przeczytany dokładnie, a dopiero potem rozważone, co się pisze... może to sprawić pewne problemy dla ludzi, jeśli mają nieprawidłowe informacje. Chociaż w tym przypadku wydaje się to być nieważne.

Napisany przez fpg

Należy najpierw dobrze przeczytać, a potem zastanowić się, co się pisze...

Dokładnie:

Cytat od fpg

Mam nadzieję, że cały wątek będzie traktowany z tak dużym poczuciem humoru, jak zamierzał to otwierający wpis.

Czy naprawdę sądzisz, że poszukiwany od lat ciężki przestępca wystawiłby takie zapytanie publicznie w sieci, dając śledczym nowy trop? W takim przypadku już dawno zapytaliby u was / u waszego dostawcy.

Napisany przez fpg

Jedynie pytają, czy istnieje miejsce, gdzie konta są rejestrowane, a w przypadku Schufa tak jest.

Bank nie jest zobowiązana do tego, ale może zapytać cię, czy może przekazać twoje dane do Schufa:

Bankazubis.de

Napisany przez 2Escorpio

Bank nie jest zobowiązana do tego, ale jest zobowiązana zapytać Ciebie, czy może przekazać Twoje dane do Schufa:

Bankazubis.de

Kogo to teraz obchodzi?

Tak, bank nie jest zobowiązana przekazywać informacji do Schufa.

Tak, bank wcale nie musi współpracować z Schufa.

Tak, 1% banków w Niemczech być może nie współpracuje z Schufa.

Ale czy naprawdę musimy zakładać, że 1% mówimy o 99% realizacji w inny sposób... nazywa się to po prostu marnowanie czasu.

Napisany przez fpg

Komu teraz na tym zależy?

Może twórcy wątku?

Cytat od Escorpio

Tak, bank nie ma obowiązku zgłaszania nic Schufie.

Tak, bank wcale nie musi współpracować z Schufą.

Tak, 1% banków w Niemczech możliwe, że nie współpracuje z Schufą.

Tak, i nie ma tylko niemieckich banków, tak, i tak, i tak, ...

Cytat od Escorpio

Ale czy musimy teraz zakładać, że jest to 1%, kiedy 99% postępuje inaczej...

Ale możemy z pewnością założyć, że sprawa naszego TE jest niemal pewnie w tych 99%. Jeśli byłby, jak wspomniano.

Napisany przez 2Escorpio
Oj, na pewno znajduje się w tych 99%... jeśli pytanie takie rzeczy w publicznym forum

Napisany przez fpg

O, z pewnością można go znaleźć wśród tych 99%... jeśli pyta o coś takiego na publicznym forum

Wśród 99% czego?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata