Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy wysokość raty kredytu może zostać zmieniona przez kredytobiorcę?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy znawcy kredytów.

Dwa lata temu zaciągnąłem kredyt, który obecnie spłacam w wysokości 200 euro miesięcznie. Wtedy nie było możliwe obniżenie raty, inaczej nie dostałbym kredytu od banku.
Teraz minęło już trochę czasu i można byłoby rozważyć przeciągnięcie czasu spłaty. Byłoby to konieczne, gdybyśmy zmniejszyli wysokość raty spłaty.
Obecna rata jest dla mnie za wysoka i chciałbym poinformować o tym mojego banku. Czy możliwe, że nie zgodzi się on na zmniejszenie raty i będę musiał nadal płacić 200 euro?

Napisany przez Ravemaster84

Czy to możliwe, że ona się nie zgodzi i zwrot pieniędzy zostanie ograniczony do 200 euro?

W skrócie: Oczywiście.
Istnieje obowiązująca umowa z ustaloną kwotą zwrotu. Jeśli ta kwota zostanie zmieniona, konieczne jest uzgodnienie zmiany umowy przez obie strony.

Z doświadczenia:
Zapytanie nie kosztuje nic.

Napisany przez MThiemann
Witaj Kaka845,

Podczas przedłużenia okresu spłaty, całkowita kwota, którą zapłacisz za kredyt, wzrasta ze względu na dłuższy okres spłaty odsetek. Nawet jeśli miesięczna rata spada, całkowite obciążenie wzrośnie wskutek wydłużenia okresu spłaty.

Niezależnie od tego, taki krok może być uzasadniony, aby stworzyć dodatkową swobodę finansową.

Zwykle raty kredytów mogą być wypowiedziane i spłacone z zachowaniem trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia.

Nie ma znaczenia, czy spłata następuje ze środków własnych czy też z nowego kredytu.

Sprawdź umowę kredytową, aby ustalić okres wypowiedzenia.

Następnie możesz negocjować przedłużenie okresu spłaty z obecnym bankiem lub wziąć nowy kredyt o dłuższym okresie spłaty w innym banku, jeśli dostępne są bardziej korzystne oferty.

Możesz także skorzystać z bezpłatnego porównania online rat kredytu na mojej stronie internetowej. Możesz porównać ze sobą aż dziesięć banków bezpośrednio. Ten link przekieruje Cię bezpośrednio:

Baufiservice24 - Ratenkredite bei BaufiService24

Pozdrawiam
M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata