Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: LBS Riester-Classic F dla pary małżeńskiej -> wyłącznie z dwoma umowami ???

Napisany przez eisenhauer
Cześć, mam pilne pytanie. Moi rodzice chcą zmienić swoje renty Riester na konto oszczędnościowe na cele mieszkaniowe. Dlatego rozmawialiśmy z naszym doradcą LBS, który dał nam 2 umowy do podpisania moim rodzicom.

Teraz się zastanawiam, dlaczego? Czy jest to konieczne?

Widziałem, że dostępne jest także to samo wsparcie dla małżeństw w wysokości 304 €.

Do informacji, renty Riester zostały również opłacone oddzielnie, teraz zauważam, że płacimy podwójne opłaty i to się zbiera.

Napisany przez Torian
Oplaty za zakonczenie zaleza od sumy kredytu budowlanego, czy zostal zawarty duzy kontrakt czy 2 kontrakty o tej samej sumie kredytu budowlanego co ten duzy, nie ma znaczenia.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, Eisenhauer,

dlaczego LBS??

W przypadku świadczeń związanych z Riestrem, każdy beneficjent musi mieć swój własny kontrakt, w przeciwnym przypadku obowiązuje to, co już napisał Torian.

Napisany przez obelix
Cześć,

dofinansowanie/załącznik podstawowy wynosi 154 euro rocznie na uprawnionego; więc dla obojga rodziców razem 308 euro.

Jak już pisali inni, KAŻDY uprawniony MUSI mieć własną umowę. Dotyczy to wszystkich produktów Riester.

Napisany przez eisenhauer
Dlaczego nie LBS ?? doradca doradził nam, że według testów przeprowadzonych przez Stiftung Warentest mieli najlepsze warunki obok Schwäbisch. Czy mimo to zrobiłem błąd?

Napisany przez C. Andreas

Dlaczego nie LBS? doradca polecił nam je jako najlepsze według testów przeprowadzonych przez Stiftung Warentest. Czy popełniłem jednak błąd?

To nieprawda.
LBS i Schwäbisch Hall miały najlepsze warunki w ówczesnym teście, który odbył się bardzo dawno temu, dotyczący natychmiastowego finansowania.

Jeśli potrzeba pojawi się w przyszłości i nie będzie potrzebne finansowanie natychmiastowe, istnieją zdecydowanie lepsze warunki niż te, które zostały przedstawione.
Sam obszar oszczędzania oferuje pewne 4% oprocentowanie plus wsparcie rządowe w ramach programu Riester plus ulgi podatkowe.

Napisany przez verschaukelt
Cześć Eisenhauer,

ile mają lat rodzice?
jak długo trwają istniejące umowy Riester?
co powinno się stać z umowami oszczędnościowymi Riester? Czy istnieje chęć zakupu, jeśli tak, to kiedy?

Czy rodzicom wyjaśniono wady finansowania poprzez Wohnriester?

Napisany przez obelix

Cześć Eisenhauer,

ile mają lat rodzice? Jak długo trwają istniejące umowy Riestera? Co ma się stać z umowami oszczędnościowymi Riestera? Czy istnieje chęć zakupu i jeśli tak, kiedy?

Czy rodzicom wytłumaczono wady finansowania poprzez Wohnriester?

Cześć,

Prawdopodobnie wybrałeś odpowiednią nazwę użytkownika, a twój pierwszy post tutaj na forum jest wspaniały, pełen pytań. Mam nadzieję, że OP udzieli odpowiedzi, a potem z niecierpliwością czekam na twoją analizę. Czy będzie ona również na poziomie tabloidów? Czy zasłużysz na to, żebyś został zmylony?

Napisany przez verschaukelt
Cześć Obeliks,

twój post jest wyraźnie nie na temat i mam nadzieję, że zostanie usunięty przez administratora!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata