Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jeszcze jeden...

Napisany przez Karat
Tutaj kolejny interesujący certyfikat banku ANBAMRO dotyczący koszyka akcji z Kazachstanu! WKN: AA0KAZ Certyfikat indeksu zwrotu całkowitego Kazachstanu https://relaunch.abnamrozertifikate.de/DE/Showpage.aspx?pageID=4 Tutaj certyfikat jest wymieniony, a prospekt może zostać wydrukowany. Obecnie w składzie znajduje się 8 spółek z branży energetycznej, bankowej, złota, cementu i uranu. Wydaje mi się, że to bardzo interesujące połączenie. Z punktu widzenia dywersyfikacji, ten produkt wydaje się być jeszcze lepszy niż ten, który przedstawiłem w poprzednim poście. Irrytujący pozostaje opłata emisyjna w wysokości 2,5%! Ale także tutaj pozostaje Kazachstan, Kazachstan. Ale wiemy, że korupcja nie występuje tylko w Kazachstanie. Po prostu uważamy, że tam jest gorzej. Na to, co się u nas dzieje, już się przyzwyczailiśmy. To, co jednak mnie optymistycznie nastawia, to to, że nagle pojawiają się takie strukturyzowane produkty dla Kazachstanu. Powoli wydaje się, że nawet urzędnicy bankowi zaczynają zdawać sobie sprawę, jakim skarbem jest Kazachstan. Gdyby odpowiednie osoby były u władzy, ludzie tam stali by się następcami szejków na Bliskim Wschodzie szybciej, niż mogliby sobie wyobrazić. Bogactwo tego kraju i optymalne położenie między Rosją i Chinami sprawiłyby, że każdy obywatel tam szybko stałby się milionerem. Ale także tam obowiązuje zasada, kto pierwszy przyjdzie, ten wszystko sobie zagarnie. Zachodnie koncerny już mocno sobie tam radzą i przekupują. Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata