Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy istnieje lista banków partnerskich za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

kiedy jadę na wakacje i chcę wypłacić gotówkę z bankomatu za granicą kartą debetową, muszę liczyć się z bardzo wysokimi opłatami za tę transakcję. Ponieważ często podróżuję za granicę i chciałbym zaoszczędzić na tych opłatach, zastanawiałem się, czy nie ma partnerów mojego banku na miejscu, którzy zrezygnują z wysokich opłat. Czy istnieje możliwość znalezienia w internecie lub gdzie indziej listy partnerów różnych niemieckich banków? Byłoby to z pewnością bardzo interesujące nie tylko dla mnie, ale dla wszystkich wczasowiczów i podróżujących.

Pozdrawiam

Re: Czy istnieje lista banków partnerskich za granicą?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

Wprawdzie są partnerzy bankowi za granicą... często nawet ci sami, co na przykład w Niemczech Sparkasse / w Austrii Sparkasse, ale tylko kilka banków różni się opłatami.

Na razie znam tylko Deutsche Bank, z którą można za granicą w kilku bankach / krajach dostać gotówkę za darmo / taniej.

Jeśli często podróżujesz za granicę, powinieneś sobie założyć kartę kredytową umożliwiającą bezpłatne wypłaty gotówki na całym świecie.

Pozdrawiam esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata