Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: karta przedpłacona

Napisany przez mikropizza
Witaj,
szukam karty kredytowej prepaid Mastercard/Visa,
którą można doładować kartą kredytową. Chciałbym dać mojej córce kartę kredytową, ponieważ za pięć tygodni leci do USA.
Karta powinna działać za granicą,
ale będzie pod moją kontrolą, ponieważ zawsze będę ją doładowywać moją kartą Visa.
Jeśli chodzi o kartę, zależy mi na braku opłat początkowych, tylko na opłatach rocznych, bez procedury postident, ponieważ nigdy nie jestem w domu i zawsze jestem w drodze.
Którego dostawcę możecie mi polecić?
Pozdrowienia
Sascha
Szczęśliwego Nowego Roku

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

bez Postident? Brak szans w Niemczech.

Oczywiście, gdzieś pewnie jest niebezpieczna karta przedpłacona na jakiejś wyspie, która oferuje coś takiego... ale nie ma niczego uczciwego i gorąco odradzam. Zwłaszcza że twoja córka może być w złej sytuacji, gdy karta nagle przestanie działać.

Przy Postident nie musisz być w domu, możesz to zrobić z dowodem osobistym / paszportem i wydrukiem Postident w każdej poczcie w Niemczech.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez hanna200
Szukam darmowej karty kredytowej, z którą możliwe jest dokonywanie darmowych rezerwacji w Ryanair. W internecie zawsze znajduję różne opinie na temat tego, które karty działają.

Napisany przez 2Escorpio
Nie ma darmowych kart przedpłaconych.

Napisany przez Klinky
Również Moneybookers oferuje konto - kosztuje 10€ rocznie, z możliwością wypłaty 250€ dziennie i opłatą w wysokości 1.80€ za wypłatę.

Napisany przez Dahut
Cóż jest darmowego w opłacie rocznej w wysokości 10,- i opłacie w wysokości 1,80 za wypłatę (lub transakcję?)?
Bezpłatna karta kredytowa nie pobiera opłat.

Napisany przez 1cent
Sam mam kartę Visa Classic.

Ale do zakupów internetowych i pobierania korzystam z karty Mastercard Red! Polecam tę kartę....

Napisany przez 2Escorpio

Mam samą kartę Visa Classic.

Ale do zakupów internetowych i tak dalej używam karty Mastercard Red! Polecam tę kartę....

Nie mam wysokiego zdania o karcie Mastercard Red.

Kolega zrobił dokładnie to samo... Używał zwykłej karty Visa w życiu codziennym i karty Mastercard Red do zakupów w internecie.

Potem została mu skradziona portmonetka / torba z kartą Mastercard Red w środku.

Natychmiast dzwonił wszędzie, żeby zablokować karty, w tym Mastercard Red w Austrii. Ale do zablokowania potrzebują numeru karty kredytowej... a gdy portmonetka zginęła i oczywiście jest się w drodze, nie ma się przy sobie numeru karty kredytowej.

Natychmiast wrócił do domu, aby sprawdzić numer karty kredytowej i zablokować ją. W drodze do domu (około 1 godzinę) karta została obciążona kwotą ponad 3000 euro, a on nie otrzymał ani grosza zwrotu od Mastercard Red, pomimo obecności adwokata, zawiadomienia o przestępstwie + faktu, że sprawcy zostali nagrani, bo próbowali użyć jej również w bankomacie.

Wniosek: Co daje podobno bezpieczeństwo, jeśli w końcu wszystko zniknie? Przy niemieckiej karcie kredytowej musiałby zapłacić tylko 50/100 euro... z tą kartą prepaid z Austrii stracił ponad 3000 euro + koszty adwokackie.

Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata