Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Put/Call-Ratio to stosunek pomiędzy liczbą transakcji sprzedaży opcji put a liczbą transakcji zakupu opcji call na danym rynku finansowym.

Napisany przez Karat
Może mi ktoś krótko wyjaśnić, co oznacza Wskaźnik Put/Call Ratio Jak interpretować następujące informacje: Put/Call Ratio CBOE Equity 0,55 Put/Call Ratio S&P 100 2.12 Chcę dodać wskaźnik Put/Call Ratio do mojej listy wskaźników. Wskaźnik Put/Call Ratio może być dobrym wskazaniem trendu dla rosnących lub spadających cen akcji. Dziękuję za wyjaśnienie. Karat

Re: Put/Call-Ratio to stosunek pomiędzy liczbą transakcji sprzedaży opcji put a liczbą transakcji zakupu opcji call na danym rynku finansowym.

Napisany przez 2cybercrash
Stosunek oznacza proporcję x:1 lub x/1 Put/Call 0.55 czyli około 1 opcyjna sprzedaż na 2 opcje kupna, dokładnie 55 opcji sprzedaży na 100 opcji kupna Put/Call 2.12 czyli około 2 opcje sprzedaży na 1 opcję kupna, dokładnie 212 opcji sprzedaży na 100 opcji kupna Jako wskaźnik może być mylący, decyduje długie/krótkie pozycje oraz to, czy zaangażowane są podmioty prywatne czy banki, notowania są zazwyczaj manipulowane w korzystnym dla banków kierunku.

Napisany przez Karat
Dziękuję Cybercrash. Karat

Napisany przez Springer
Dziękuję dwóm prelegentom, często zadawałem sobie pytanie, na ile jako „tylko” inwestor akcji ma to znaczenie dla mnie, czy stosunek Put/Call może mieć jakiekolwiek znaczenie. Mam niewielką wiedzę na temat produktów dźwigniowych, dlatego trzymam się od nich z daleka. Jako posiadacz akcji, gdy stosunek Puts/Calls jest >1, raczej należy sprzedawać akcje, a gdy jest <1, raczej należy je zachować. Jednak wyjaśnienia związane z Cybercrashs w jakiś sposób umniejszają znaczenie tego wskaźnika, co wydaje mi się całkiem zrozumiałe.

Napisany przez Karat
Współczynnik Put/Call ma pewną wartość informacyjną, chociaż można zgłosić zastrzeżenie dotyczące Cybercrash. Pokazuje on jednak, jaka jest sentyment inwestorów, czy są to inwestorzy instytucjonalni i/lub prywatni. Jednak równie jasne jest, że współczynnik Put/Call jest tylko jednym z wielu wskaźników, z których można przypuszczać możliwy kurs akcji w przyszłości. Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata