Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: China Mobile WHEN CHL) - Chiński operator komórkowy

Napisany przez beat
Jeśli Chińczycy są winni wszystkiemu, chcę ich także wesprzeć. Kupiłem pakiet największego operatora komórkowego w obecnym okresie słabości. Nie są zbyt tanie, ale ze względu na wzrost są akceptowalne. Nadal są we wczesnej fazie rozwoju. Prawie wyłącznie pre-paid i tylko kilka abonamentów. Tylko 32% ludności ma telefon komórkowy. W obszarach wiejskich zaledwie 12-15%. Licencje G3 zostaną przyznane w 2008 roku. Ponieważ państwo jest zaangażowane w CHL, będą one tanie. Są bardzo rentowne. Wypłacają dywidendę

Napisany przez beat
China Mobile podał dane, które lekko przewyższyły oczekiwania. Przychody +21,5% Zysk +23,3% Nowi użytkownicy 53 mln Łączna liczba użytkowników 300 mln Udział w rynku (mobilny) 66% Wydatki miesięczne na użytkownika 11,6 USD Nowe usługi multimedialne stoją przed wprowadzeniem na rynek. Ponadto trwa budowa chińskiej wersji UMTS. Postępuje to dość szybko, ponieważ dostarczane jest nie na obszarze całego kraju, lecz tylko w miastach oraz ich aglomeracjach. Analitycy obawiają się malejących marż, zwiększającej się konkurencji w zaspokojonych rynkowo miastach. Co wydaje się sensowne. Pytanie brzmi, jak CHL może temu zaradzić. Usługi dodatkowe zdołały w zeszłym roku rosnąć nadproporcjonalnie, co przynajmniej wskazuje na pewne możliwości. To właśnie w nich tkwi potencjał technologii 3G, ponieważ Azjatom można o wiele łatwiej sprzedać takie dodatkowe usługi niż na przykład Europejczykom. Ponadto wraz z rozwojem gospodarczym wzrosną również przychody na klienta. Jest nieco zbyt drogi z wskaźnikiem KGV 07 na poziomie 18. Ale oczywiście ma większy potencjał niż miejscowi dostawcy. Pozostanę przy tym.

Napisany przez beat
China Mobile - największy operator telefonii komórkowej na świecie, z udziałem na rynku chińskim wynoszącym 66%, ogłosił swoje wyniki za pierwszy kwartał. https://www.emfis.de/global/global/na...t_ID48813.html Zysk kwartalny wyniósł 2,28 miliarda dolarów, co oznacza wzrost o 22% w porównaniu do roku poprzedniego - z około InLine. W pierwszym kwartale operator pozyskał 14,9 mln nowych klientów, co łącznie daje 316 mln użytkowników. Średni przychód z użytkownika spadł z 93 juanów do 85 juanów z powodu obniżki cen. Kluczowe dane ukażą się dopiero po wprowadzeniu technologii 3G.

Napisany przez 2cybercrash
Dziękuję za interesującą aktualizację. Postanowiłem dodać wartość do Waschliste. Stworzyłem małą kolekcję teleschińczyków. CHL jest szanowany i dość solidny, jednak zawsze jestem ostrożny wobec chińskich rakiet. Kolekcja: Qualcomm, XING, CHL Chińscy dostawcy internetowi: Baidu, Sina

Napisany przez beat
CHL mają swoje dane dotyczące klientów z maja. Wygląda na zyski w udziale rynkowym. https://www.chinamobileltd.com/ Akcje do tej pory rozwijają się dobrze. W przyszłym miesiącu planują przeprowadzenie kolejnej emisji akcji na giełdzie w Szanghaju, największej dotąd. Z ich udziałem w sektorze mobilnym, który wzrósł prawdopodobnie do około 70%, niektórzy klienci zostaną zachęceni do przyczynienia się do sukcesu. https://www.forbes.com/technology/fee...fx3829267.html

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata