Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: LBS wypowiada umowę oszczędzania mieszkaniowego.

Napisany przez finanzdummy
Cześć, w 1989 roku podpisałem umowę oszczędnościowo-budowlaną w LBS. Umowa w wersji 5 obejmuje bonus. Niestety teraz jest on przekroczony i jest teraz dla LBS problemem. W Regulaminie nie ma nic o rozwiązaniu umowy. doradca klienta LBS poinformował mnie również, że opłata za rozpoczęcie nie zostanie wypłacona. Zgodnie z Regulaminem §4, opłata za rozpoczęcie powinna być wypłacona w przypadku nie skorzystania z niej. Czy ktoś ma doświadczenie z umowami oszczędnościowo-budowlanymi, które zostały rozwiązane przez LBS? Z góry dziękuję

Napisany przez Latinl

Witaj, w 1989 roku podpisałem umowę oszczędnościową w budowie z LBS.
Umowa w wersji 5 obejmuje bonus.
Niestety teraz jest zbyt oszczędzony i stanowi dla LBS problem.

W ABB nie ma mowy o wypowiedzeniu umowy. doradca klienta LBS powiedział mi, że opłata za założenie również nie zostanie wypłacona. Zgodnie z ABB §4 opłata za założenie powinna zostać wypłacona w przypadku braku skorzystania. Czy ktoś ma doświadczenie z umowami oszczędnościowymi w budowie, które zostały rozwiązane przez LBS?
Z góry dziękuję

Witaj

Niestety jesteś tutaj na minusie. Umowa oszczędnościowo-budowlana ma na celu udzielenie kredytu, a nie stanowić umowę oszczędnościową w okresie niskich stóp procentowych. Ponieważ została nadmiernie oszczędzona, nie masz szans.

Napisany przez finanzdummy
Dziękuję za odpowiedź, ale co z kaucją za zakończenie umowy? Powinienem ją otrzymać z powrotem, prawda? Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata