Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ile kosztuje jedna transakcja? WHEN około)

Napisany przez DrKnoedel
Cześć,
zamierzam rozpocząć inwestowanie na giełdzie. Obserwuję giełdę od kilku tygodni i znalazłam interesujące mnie akcje.
Chcę zacząć handlować od około 500,00 - 700,00 €. Jako brokera chcę wybrać sbroker: darmowe konto dla studentów i uczniów.

Mam pytania:
1. Czy ktoś ma doświadczenia z sbrokerem?
2. Jakie są koszty za każdą transakcję (opłaty czy też opłaty zależne od giełdy)?
Według moich obliczeń wychodzi, że za każdą transakcję zapłacę około 10/13€. Czy to się zgadza?

Koszty za transakcję według strony internetowej:
Zamawianie tanio - od 9,95 euro (plus ewentualne obce opłaty i opłaty zależne od giełdy)

Napisany przez Ravemaster84
www.orderrechner.de

Sprawdź to.

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli płacisz 25 euro za transakcję kupna i sprzedaży, to jest to przynajmniej 5% kwoty 500 euro przeznaczonej na inwestycje. To trzeba najpierw osiągnąć...

Kontynuuj oszczędzanie, aż uda Ci się uzbierać około 10 000 euro. Wiem, to sporo. Ale wcześniej po prostu nie ma to sensu, a pieniądze nie uciekają. Wykorzystaj ten czas, przyjrzyj się wszystkiemu dokładnie, przeczytaj książki lub cokolwiek na ten temat.

Gdy już uzbierasz 10 000 euro, możesz zastanowić się, ile chcesz handlować. Z dozwolonych 50% można dokonać 5 transakcji po 1000 euro każda albo 3 transakcje po 1300 euro. Wtedy koszty transakcyjne są również akceptowalne.

Napisany przez DrKnoedel
@Ravemaster84
Super strona. Takiego czegoś szukałem.

Dzięki Wam obojgu

Napisany przez DaggetBeaver
Super strona. Dzięki za radę!

@Bolitho: Czy nie ma sensu to zrobić nawet za 5.000 €? Zastanawiam się nad tym. Moim zdaniem, ucząc się poprzez praktykę, uczę się najwięcej. Zysk doświadczenia, jaki w ten sposób zdobywam, również ma swoją wartość. Spoglądam na to raczej jako na hobby.

Napisany przez Jero
Jeśli chcesz porównać kilka kont lub zamówień, sprawdź na stronie Idealo.
Miłej zabawy przy porównywaniu.

Pozdrawiam, Jero

Napisany przez Miara
Zazwyczaj jest to 9,xx € + procentowa część aktualnej ceny akcji.

W Diba możesz otworzyć konto za darmo i w ciągu pierwszych 6 miesięcy, chyba że masz 20 (?) darmowych transakcji. Dla Twojego testu to wystarczy.

Napisany przez isright
Dziękuję za link! @Ravemaster84

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata