Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy wyniki testów dotyczące telefonów komórkowych są sensowne przed zakupem?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Moim starym telefonem zaczyna zwalniać. Chcę teraz kupić nowy, ale nie chcę za niego przepłacać. Dlatego muszę polegać na ekspertach, którzy powiedzą mi, które telefony oferują dobrą jakość i maksymalną ilość funkcji za niską cenę. Ważne jest dla mnie, abym mogła słuchać muzyki, pisać SMS-y i dzwonić. Internet byłby dobry, ale nie jest konieczny. Czy warto więc zdobyć czasopismo z aktualnymi wynikami testów, czy tylko najnowsze urządzenia są tu testowane?

Re: Czy wyniki testów dotyczące telefonów komórkowych są sensowne przed zakupem?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

oczywiście w aktualnych czasopismach testowane są głównie nowsze urządzenia. Ale starsze modele też kiedyś były testowane, a na pewno można znaleźć archiwa w Internecie lub coś w tym rodzaju.

Decyzję, czy warto sięgnąć po coś takiego, musi podjąć każdy sam.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez MaBa76
Wyniki testów powinny być zawsze aktualne i pomocne jako wskazówka. Możesz wykorzystać wyniki testów jako bazę i dokładniej przyjrzeć się telefonowi w sklepie.

Napisany przez MaBa76
Oczywiście: Na stronach z testami online musisz uważać, czy są one również niezależne. Ja polecałbym znane, duże organizacje przeprowadzające testy, takie jak np. Fundacja Warentest. W idealnym przypadku znajomy już ma ten telefon i możesz go zapytać, czy jest zadowolony.

Napisany przez Blue
W każdym razie tego rodzaju testy są warte uwagi, polecam następujące kroki:
- Przeczytaj testy w czasopismach branżowych lub na dużych portalach porównawczych w internecie
- Przeczytaj oceny klientów na dużych portalach, takich jak Amazon (nie jest to 100% pewne, ponieważ czasem pojawiają się tam fałszywe recenzje)
- Zapytaj bezpośrednio na forach internetowych lub u znajomych
- Wybierz się do lokalnego sklepu elektronicznego, aby przetestować produkty
Postępuj zgodnie z tymi wskazówkami, a powinieneś znaleźć model, który jest dla Ciebie odpowiedni.

Napisany przez Gardener

Achso: Na stronach z testami online powinieneś zwrócić uwagę, czy są one także niezależne. Ja bym wolał renomowanych, dużych przeprowadzających testy, takich jak na przykład Stiftung Warentest. W idealnym przypadku jakiś znajomy już ma ten telefon i możesz go zapytać, czy jest zadowolony.

tak samo myślę. Skorzystaj z renomowanych stron z testami. To samo dotyczy porównywarek ofert prądu itp.

Napisany przez DaggetBeaver
Tak, mogę to potwierdzić. Zanim kupiłem telefon komórkowy, przeczytałem wiele recenzji. Szczególnie portale technologiczne, takie jak golem.de czy inne, bardzo mi pomogły. Ludzie tam są bardziej krytyczni. Przeczytałem też wiele opinii na temat na amazon.de. W końcu byłem bardzo zadowolony z mojej decyzji.

Napisany przez kathineu
Oczywiście, wyniki testów są sensowne. Jeśli na przykład zależy Ci na jakimś konkretnym punkcie, powinieneś porównać i zobaczyć, które telefon jest lepszy. Jeśli aparat w telefonie jest dla Ciebie ważny, czyli chcesz robić dobre zdjęcia, powinieneś skonsultować wyniki testów.

Napisany przez degusto11
Wszystko zależy skąd pochodzą te wyniki testów.

Producenci często starają się pozytywnie wpłynąć na wyniki testów, aby wzmocnić sprzedaż. Dlatego w każdym przypadku nie należy zbytnio ufać tym wynikom.

W każdym przypadku odczucia na temat wyników testów są subiektywne.

Powinieneś zauważyć, czego potrzebujesz, i jeśli urządzenie spełnia wszystkie wymagania, kup je!

Napisany przez Rue-Rue
Przeczytanie recenzji przed zakupem zawsze jest sensowne.

Muszą to jednak być testy niezależnych portali konsumenckich i porównywania, które mają odwagę pisać szczerze i krytycznie. Oczywiście ważne jest także mieć możliwość bezpośredniego kontaktu z ludźmi tam pracującymi i zapytania ekspertów o radę. W przeciwnym razie można skończyć z zakupem telefonu, którego w ogóle nie chciało się mieć. Zachowanie kontroli nad coraz większą liczbą dostępnych dzisiaj smartfonów jest niemal niemożliwe, ponieważ na rynek ciągle wchodzą nowe modele. Najlepiej zawsze zastanowić się najpierw: Do czego chcę faktycznie używać mojego urządzenia? Może wystarczy solidny średniak za 200 euro zamiast zbędnie dostrojonej luksusowej wersji za 500 euro z procesorem Viertakt i Hastenichtgesehen. I: Nie trzymaj się zbyt ścisle jednej marki, lepiej spojrzeć szerzej. Nie zawsze musi to być Apple lub Samsung, inne firmy także produkują dobre urządzenia!

Jeśli miałbym się coś teraz zdecydować, to chyba zacząłbym od zapoznania się na przykład tutaj:
CHIP Handy Welt - Handy Tests, Handyvergleich
Handy Test | Testberichte aktueller Handys
Handy-Test & Testberichte

Opinie klientów na Amazonie również zawsze są bardzo pouczające.

Napisany przez Holger
Ogólnie rzecz biorąc, wyniki testów są sensowne, tak.
Ale uważam, że recenzje klientów są jeszcze bardziej przydatne!
Na przykład na Amazonie obok produktów zawsze widnieją gwiazdki oraz opinie klientów. Dzięki nim już niejednokrotnie wykryłem wady niektórych telefonów komórkowych.
Pozdrowienia!

Napisany przez tiemann
Wyniki testów pozwalają również zobaczyć mocne i słabe strony preferowanych punktów.

Napisany przez 2Escorpio

Generalnie wyniki testów są sensowne, tak.
Ale uważam, że opinie klientów są jeszcze bardziej wartościowe!
Na przykład na Amazonie obok produktów zawsze widnieją gwiazdki i opinie klientów. Dzięki temu już wielokrotnie odkryłem jakieś wady w niektórych telefonach komórkowych.
Pozdrawiam serdecznie!

Często też są manipulowane.

Napisany przez DustinDepot
Uważam, że wyniki testów są dość sensowne, ale zazwyczaj mierzy się je pod kątem ostatecznego wyniku. Teoretycznie najlepiej jest zastanowić się, jakie technologie musi posiadać telefon, który chcesz zakupić, a następnie wybrać odpowiedni model na podstawie danych technicznych.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata