Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę dokonać zamiany weksla jako poręczyciel mojego kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Parę lat temu pożyczyłem pieniądze z kredytu, a bank chciał gwaranta, ponieważ moje dochody nie były zbyt wysokie. Wtedy moja ciotka biegła o ten kredyt, z którą teraz mam niewielki kontakt. Chciałbym, aby moja obecna dziewczyna stała się gwarantem i zwolnić moją ciotkę z tej roli, jeśli to możliwe. Czy wiecie, czy banki na to przystają, czy cała umowa kredytowa musiałaby zostać negocjowana od nowa?

Re: Czy mogę dokonać zamiany weksla jako poręczyciel mojego kredytu?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

nie rozumiem, gdzie leży teraz problem? Po prostu pozostaw swoją ciocię i sprawa jest załatwiona.

Ogólnie rzecz biorąc, oczywiście możliwe jest zmiana poręczyciela, ale nowy poręczyciel musi mieć co najmniej tak dobrą zdolność kredytową (lub lepszą) jak stary poręczyciel.

Cała procedura wiąże się oczywiście z opłatami, a ostateczną decyzję podejmuje bank, czy akceptuje nowego poręczyciela czy nie.

Moja rada: Pozostaw swoją ciocię, jeśli to w ogóle możliwe. Dużo zachodu, duże koszty, obniżenie zdolności kredytowej twojej przyjaciółki poprzez wszystkie zapytania do Schufy itp.

Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata