Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt na remont

Napisany przez epico
hallo,

właśnie dodałem post dotyczący pytań o egzaminy

teraz pytanie o kredyty bardziej szczegółowo

sytuacja:

zarobki:

wynagrodzenie 2164,00 netto bez dodatkowych opłat i kosztów podróży
wynagrodzenie 1100,00 netto bez dodatków

te wynagrodzenia są gwarantowane, czasami w miesiącach letnich może być o 300 więcej

oszczędności własne 25000, z tego 12,500 w umowie oszczędnościowej i 12,500 na koncie

dodatkowo trochę zarabiam na własny rachunek, ale nie chcę tego uwzględniać w obliczeniach

obecnie:

zakup domu 66,000
koszty 3,57%
nie chcemy wykorzystywać naszych oszczędności ani umów oszczędnościowych, chcemy je zachować na wypadek nagły

chcielibyśmy wziąć kredyt około 100,000

nie mamy innych kredytów

nie posiadamy dzieci

czy to jest możliwe
większy kredyt chcielibyśmy przeznaczyć na remont i inne prace w domu

zremontowany Dom może mieć wartość nawet do 350,000, ale do tego jeszcze długa droga !!!!

mam nadzieję, że możecie mi udzielić trochę więcej informacji, czy coś takiego jest możliwe

i proszę o informacje dotyczące zwykłych banków, nie chcemy żadnych konstrukcji w stylu berlusconiego

Napisany przez epico
Może ktoś ma jakieś wskazówki lub pomysły?
Pozdrawiam

Napisany przez Latinl
Finansowanie budowy, finansowanie nieruchomości i pożyczki budowlane w Interhyp

posiadają także doradztwo na miejscu. Oto użytkownik, który skontaktuje się z Państwem prywatną wiadomością. Po prostu zignoruj go. On chce wasze pieniądze.

Napisany przez Schlumpf
Oczywiście, dodatkowo można wziąć pieniądze na remont domu. Jednakże w takim przypadku konieczne będzie przedłożenie bankowi zestawienia kosztów podczas składania wniosku. Zalecałbym jednak wykorzystanie części własnych środków, przynajmniej na pokrycie kosztów dodatkowych, ponieważ te koszty trzebałoby sfinansować za pomocą droższego kredytu. Bez pośredników wynoszą one około 6%, a z pośrednikiem około 10%, czyli w Państwa przypadku maksymalnie około 6500 €.

Napisany przez epico
teraz jest tak ...

złożyliśmy ofertę na 60 000 ... która zostanie przyjęta z 99% pewnością
dostaliśmy także pewne przedmioty (traktor, przyczepa do siana i inne produkty rolnicze) o wartości rynkowej 15 000
chcemy również je sprzedać

chętnie wzięlibyśmy kredyt w wysokości 150 000
a pieniądze z konta oszczędnościowego przeznaczylibyśmy na nagły wypadek

ale jeśli ich nie będziemy potrzebować, od razu zwrócimy je w postaci spłaty kredytu hipotecznego

koszty pośrednika wynoszą 3,57, nie znam kosztów notariusza, ale zakładam, że kupiliśmy i zarejestrowaliśmy Dom za 65 000 minus koszty sprzedaży ... ale być może będziemy chcieli wydać część pieniędzy z sprzedaży materiałów i narzędzi na to, co jest najtańsze

Jestem ciekaw porad banków

ps ktoś ma doświadczenie z oceną zdolności kredytowej dla tematu kredytów może spojrzeć na moją inną wypowiedź

najlepiej byłoby tylko sprawdzenie w Biurze Informacji Kredytowej
ponieważ miałem pecha w Holandii
nie mam już długów, ale w Biurze Informacji Kredytowej w Holandii nie jest super z powodu zdolności kredytowej, ale jak już mówiłem, to nie do końca moja wina

Jestem Holendrem, mieszkam w Niemczech, przez 2 lata pracowałem w Szwajcarii i teraz chcę wziąć kredyt z moją dziewczyną, wniosąc 25 000 własnych pieniędzy

Czy moja zdolność kredytowa w Holandii może stanowić problem dla Biura Informacji Kredytowej w Niemczech?

Na przykład Biuro Informacji Kredytowej zostało sprawdzone w zeszłym tygodniu w banku wszystko było w porządku
umowa telefoniczna nie stanowi problemu
faktury prywatne i firmowe nie stanowią problemu

ale jak już wspomniałem, jest wątek dotyczący tego, proszę o informacje!

Napisany przez epico
Może ktoś ma jakieś pomysły i wskazówki dla nas?

Napisany przez epico
Ma ktoś pomysł?

Napisany przez epico
Cześć,

Dostaliśmy kredyt w banku.

Niestety, o jeden dzień za późno. Posrednik wygląda na to, że nie miał dobrego serca i sprzedał nam Dom przed naszymi oczami.

Mimo że negocjowaliśmy cenę z właścicielem i pośrednikiem i wszystko było na dobrej drodze.

Powiedział mi, że powodem było to, że nigdy nie czekał. Twierdził, że nie miał tak dużego zaufania do nas.

No cóż, marzenie rozwiało się. Teraz musimy poczekać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata