Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy można również w bankach Volksbank w innych miastach wyciągać wyciągi z konta

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry,

Mam konto w Volks- und Raifeisenbank w Lubece. Ponieważ od pewnego czasu mam dziewczynę w Nordrhein-Westfalen, spędzam tam także dużo czasu. Byłoby zatem dosyć wygodnie, gdybym mógł również załatwiać tam swoje bankowe sprawy. Ponieważ korzystam także z bankowości internetowej, nie powinno to być problemem. Jednak czasami istotne jest, abym miał aktualne wyciągi z mojego konta osobistego. Do tej pory jeszcze nie podjąłem próby, ale chciałbym wiedzieć, czy w zasadzie jest możliwe, aby w banku Volks- und Raiffeisenbank w pobliżu Bonn również można było wyciągnąć wyciągi. Kto może pomóc w tej sprawie?

Pozdrawiam, Pilli

Re: Czy można również w bankach Volksbank w innych miastach wyciągać wyciągi z konta

Napisany przez Andi25
To nie powinno stanowić problemu, ponieważ możesz w każdej filii swojego banku wyciągnąć wyciągi z konta i wypłacić pieniądze bez dodatkowych opłat. Ponadto możesz także odwiedzić oddziały innych banków, ale za każdorazową wizytę zostaniesz obciążony dodatkową opłatą w wysokości pięciu euro.

Napisany przez 2Escorpio

To nie powinno stanowić problemu, ponieważ w każdej filii Twojego banku możesz wyprowadzać wyciągi i wypłacać pieniądze bez dodatkowych opłat. Ponadto możesz również iść do obcych oddziałów bankowych, ale za każdorazowo pobierana jest dodatkowa opłata w wysokości pięciu euro.

Więc nie mam pojęcia, czy w Volksbanku można wziąć wyciągi w każdym miejscu, ale prawda jest taka, że jako klient Volksbanku można bezpłatnie wypłacać gotówkę w każdym Volksbanku (na terenie Niemiec).

To, że pobierane jest 5 euro za wypłatę w innym banku to bzdura. Oczywiście, korzystanie z innego banku wiąże się z kosztami, ale kwoty są różne.

Napisany przez DagobertDuck
To, że wypłata z bankomatu innego banku kosztuje 5 euro jest nonsensowne. Oczywiście korzystanie z bankomatu innego banku jest płatne, ale opłaty są zróżnicowane. Dokładnie, opłaty nie są jednolite i czasem mogą przekroczyć 5 euro, dlatego zaleca się korzystanie z bankomatu własnej instytucji.

Napisany przez Mazel
Porada dotycząca wypłaty gotówki: nie tylko w bankach ludowych i Raiffeisenbankach jest to możliwe za darmo, ale we wszystkich bankach spółdzielczych (także w bankach Sparda i GLS)

Napisany przez 2Escorpio

Wskazówka dotycząca wypłacania gotówki: Możliwe jest to nie tylko w bankach ludowych i Raiffeisen, ale we wszystkich bankach spółdzielczych (także bankach Sparda i bankach GLS)

Czy nie dotyczy to tylko Nadrenii?

https://www.sparda-west.de/kooperati...dautomaten.php

Napisany przez marco1
Więc prawie jestem pewien, że w całych Niemczech można wypisać wyciągi z konta!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata