- pn sty 28, 2013 10:36 am
Cześć wszystkim, mam kilka pytań do ekspertów tutaj na forum. Mam z żoną i dwojgiem dzieci 4 stare konta oszczędnościowe w BHW z 1999 roku, które wtedy oferowano jako Dispo Maxx i nawet przedstawiciel powiedział wtedy (ja już wtedy spłaciłem swój Dom), że jeśli nie potrzebujesz pożyczki, to masz dobrą stopę oprocentowania. Na każdym koncie jest między 7 a 8 tys. euro. Teraz do rzeczy, ciągle dostaję telefony od BHW, chcą wysłać przedstawiciela, i ciągle otrzymuję listy od BHW, gdzie mam wypłacone pieniądze przekazać. Jestem ślusarzem i nie mam pojęcia o tych sprawach, ale nie potrzebuję tych pieniędzy, bo mamy wszystko, czego potrzebujemy. Dlaczego ktoś mnie nie zostawi w spokoju, a wszystko toczy się dalej. Czy mam wypłacić pieniądze? Jeśli tak, czy otrzymam także oprocentowanie, które było umówione w 1999 roku? Dzisiaj dostałem kolejny telefon (dlatego teraz piszę tutaj), kobieta powiedziała, że jeśli teraz nie wypłacę pieniędzy, to naliczona zostanie opłata wypłaty, a odsetki i tak nie będą dodane, otrzymałbym tylko to, co wpłaciłem, plus premię oszczędnościową na rocznych wyciągach. Czy ktoś ma jakieś wskazówki, jak sobie z tym poradzić? Wybaczcie, potrafię z kupy złomu zrobić (prawie) nowy samochód, ale nie radzę sobie z BHW.