Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: karta Santander Clever

Napisany przez madlen89
Cześć! Czy ktoś z was ma kartę clever Card Santander Bank? Kilka dni temu złożyłem dokumenty! Jak szybko dostaje się kartę i można korzystać z środków?

Napisany przez 2Bolitho
Bądź ostrożny z tym produktem. Jest przeznaczony na wypadek nagłej potrzeby! Według samych siebie, jest drugim zabezpieczeniem. Dlatego tylko na powtórne nagłe potrzeby. Planowanie finansowe powinno wykluczać regularne korzystanie z linii kredytowej. O, tak, zepsuty niespodziewanie samochód nie jest nagłą potrzebą, ale przewidywalnym zdarzeniem!

Napisany przez Kay Neahnung
Trzymajcie się z dala od tej karty!!! Choć w ciągu pierwszych 6 miesięcy nie trzeba płacić odsetek, to trzeba jednak opłacać składkę RSV. Nic więc nie jest darmowe, składkę RSV trzeba opłacać od pierwszego dnia, po 6 miesiącach odsetki, co w rezultacie daje prawie 20% stopę procentową. Karta Clever Card jest sprytna tylko dla banku Santander, dla nikogo innego.

Napisany przez Alcapone

Trzymaj się z dala od tej karty!!! Chociaż w ciągu pierwszych 6 miesięcy nie płacisz odsetek, to płacisz za ubezpieczenie RSV. Nic więc nie jest darmowe, RSV trzeba płacić od pierwszego dnia, a po 6 miesiącach odsetki, co w rezultacie daje stopę oprocentowania na poziomie prawie 20%. Karta Clever jest sprytna tylko dla banku Santander, dla nikogo innego.

RSV tej karty można jednak wypowiedzieć w dowolnym momencie, z wyprzedzeniem 4 tygodni. Oznacza to, że płacisz tylko odsetki.

Napisany przez madlen89

Trzymaj się z dala od tej karty!!! Chociaż w ciągu pierwszych 6 miesięcy nie płaci się żadnych odsetek, trzeba jednak opłacać składkę na ubezpieczenie. Nic więc nie jest darmowe, składkę na ubezpieczenie trzeba opłacać od pierwszego dnia, po 6 miesiącach odsetki, co daje ostatecznie stopę procentową prawie 20%. Karta Clever jest inteligentna tylko dla banku Santander, dla nikogo innego.

Odpowiedź jakoś nie dotyczy mojego pytania, ale ok!

Napisany przez Alcapone
kiedy karta i PIN są dostępne, można natychmiast z nich skorzystać...

Napisany przez Bankenschreck
Cześć madlen89,
mogę się tylko z innymi zgodzić. Koniecznie trzymaj się z dala od tej karty. To jest oszustwo na wysokim poziomie. Jeśli jednak musisz koniecznie używać karty, kontroluj dokładnie swoje rachunki. Często zdarza się, że bank Santander pobiera opłaty w wysokości 18,50 €, nie wyjaśniając ich dokładnie. I przede wszystkim, proszę natychmiast zrezygnuj z ubezpieczenia salda do tej karty. Jest ono zbędnie drogie.

Powodzenia

Napisany przez Kay Neahnung

Nie do końca odpowiada na moje pytanie, ale ok!

To miał być tylko ostrzeżenie. Kiedyś dojdzie do tego, że będziesz spłacać 75 EUR miesięcznie, ale tylko 20 EUR będzie stanowiło spłatę kapitału... ale to twój wybór.

Napisany przez bananalars01

To tylko ostrzeżenie. Kiedyś dojdziesz do momentu, w którym miesięcznie spłacasz 75 EUR i tylko 20 EUR spłacasz... ale to twój wybór.

Tak jest, uważam, że tutaj ostrzeżenia są dobre, niestety wtedy jeszcze nie znałem tego forum.

Napisany przez Finance_2ME
Nie polecałbym tego.

Napisany przez MarcoKirsch
To lepiej wybierz kartę kredytową prepaid, która jest całkowicie bezpieczna i tania...jest wiele dostępnych ofert, ja mam taką od Payango...

Napisany przez 2Escorpio

to lepiej weź kartę kredytową typu prepaid, która jest całkowicie bezpieczna i również niedroga...jest wiele ofert, ja mam taką od Payango...

Nie do końca rozumiem, jaki jest związek między kartą prepaid a kartą zwiększenia debetu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata