Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Funkcjonerka na okres próbny, 30 lat, która prywatna ubezpieczenie zdrowotne?

Napisany przez Lisa82
Cześć!

Od 1.2. jestem urzędniczką na okres próbny i mam etat nauczycielki. (Cała procedura odbyła się poprzez OBAS w Nadrenii Północnej-Westfalii jako osoba przechodząca przez boczne wejście).

Aktualnie jestem jeszcze w publicznym ubezpieczeniu zdrowotnym, ale chcę lub muszę teraz przejść do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego.

Od około 2 tygodni zajmuję się tematem prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego i miałam już dwa spotkania doradcze. Niestety, nie były one zbyt satysfakcjonujące.

Jak na razie wygląda to tak, że chcę dobre ubezpieczenie pełne i po wszystkich radach i własnych badaniach wybór padł na DBV oraz Alte Oldenburger Versicherung jako potencjalne wybory.

Mój problem polega na tym, że nie do końca rozumiem, które ubezpieczenie jest dla mnie lepsze.

Rozumiem, że będzie naliczona dopłata ryzyka.

Czy ktoś może mi tu pomóc?

Moje ogólne dane to:

Urodzona w 1982 roku, alergie (roztocza, pleśń, pyłki, ale wszystko bez skłonności do astmy), lekka niedoczynność tarczycy. Mój BMI wynosi poniżej 25 (23,9).

Dopłata ryzyka w DKV wynosiłaby około 35 euro (złożono wniosek próbny, ale DKV nie jest chyba najlepszym ubezpieczeniem... czyż nie?).

Mam nadzieję, że ktoś tutaj może udzielić mi kilku odpowiedzi dotyczących mojej sytuacji.

Dziękuję!

Lisa

Re: Funkcjonerka na okres próbny, 30 lat, która prywatna ubezpieczenie zdrowotne?

Napisany przez AV-Planer
Cześć,

Jeśli obawiasz się o swoje ubezpieczenie, powinieneś złożyć zapytanie o ryzyko u wszystkich ubezpieczycieli, którzy wchodzą w grę. W przeciwnym razie nie będziesz wiedział, jaka będzie rzeczywista składka.

Poproś uczciwego maklera ubezpieczeniowego o porównanie cen i doradztwo. Nawet jeśli miałeś już dwa niezadowalające spotkania z doradcami, spróbuj jeszcze raz.

Jeśli podejdziesz bezpośrednio do przedstawiciela firmy, nie będzie on mógł doradzić Ci obiektywnie, ponieważ leży to w naturze jego pracy.

Osobiście uważam, że DBV to dobra opcja dla pracowników służby publicznej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata