Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Sprzedaż samochodów

Napisany przez MarcoKirsch
Cześć wszystkim,

w ten weekend sprzedaję mój samochód, dlatego nie mam możliwości samodzielnie go wyrejestrować. Czy mogę jakoś zabezpieczyć się w umowie sprzedaży? Czy są jakieś konsekwencje, jeśli samochód nie zostanie wyrejestrowany na czas? Proszę o Wasze wskazówki...dziękuję!

Pozdrowienia

Napisany przez soundjunk
Prawnie nie jestem w stanie tego ocenić, ale podstawą roszczenia jest umowa kupna-sprzedaży zgodnie z § 433 BGB, a jeśli w niej jest zapisane, że kupujący musi zarejestrować pojazd w ciągu 7 dni roboczych od daty zakupu, to powinno być w porządku. Zawsze tak robiłem i nie miałem problemów. Znam jednak przypadki, gdzie coś poszło nie tak. Zawsze istnieje ryzyko...

Napisany przez MarcoKirsch
Dziękuję! Wszystko poszło dobrze, myślałem, że mogą pojawić się jakieś problemy. Następnym razem wykonam to z wyprzedzeniem, tym razem było już dla mnie trochę za stresujące.

Napisany przez bjoern-ma
Cześć Marco,

czy sam anulowałeś teraz swoje auto, czy kazałeś kupującemu to zrobić? To takie sprawy, o które się nie myśli, ale prawdopodobnie nie jest to takie nieważne...

Napisany przez sibileeee
Chciałbym też wiedzieć, jak teraz to rozwiązałeś!

Napisany przez goldenEagle

Chciałbym również wiedzieć, jak teraz to rozwiązałeś!

Ja również

Napisany przez dunkeltier
Zawsze mówiono mi: Natychmiast się wyloguj!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata