Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jak tanio ubezpieczyć pojazd samochodowy z kierowcą w wieku 33 lat jako nowym kierowcą bez możliwości za pośrednictwem innego ubezpieczającego?

Napisany przez okinam
Może ktoś podać mi informacje na temat możliwie najtańszego sposobu ubezpieczenia samochodu jako kierowca początkujący w wieku 33 lat, nie mając możliwości skorzystania ze zniżek z ubezpieczenia poprzez członka rodziny lub inną osobę? (Niestety też nie mam możliwości skorzystania z ubezpieczenia jako drugi samochód.)

Obecnie kończę kurs na prawo jazdy i mam szczęście, że już mam samochód (Mercedes C180 Kombi), który musiałabym zarejestrować przed otrzymaniem prawa jazdy, aby móc go zaparkować na publicznym parkingu.

Moi rodzice mają już 2 samochody w jednym ubezpieczeniu i nie ma możliwości dodania 3. samochodu - nawet jako kierowca początkujący - w przystępnej cenie do tego ubezpieczenia.

Czy istnieje jakaś inna opcja, którą mogę wykorzystać, aby nie płacić ogromnych sum za początkujące zniżki...???

Bardzo dziękuję za każdą informacyjną wskazówkę...
Pozdrowienia

Re: Jak tanio ubezpieczyć pojazd samochodowy z kierowcą w wieku 33 lat jako nowym kierowcą bez możliwości za pośrednictwem innego ubezpieczającego?

Napisany przez 19Dani89
Jeśli twoi rodzice mają 2 pojazdy na jednej z polis (1. i 2. samochód), możesz ewentualnie ubezpieczyć swój pojazd na drugiego z rodziców w tej samej firmie ubezpieczeniowej. Ten rodzic mógłby wtedy przejąć zniżki z poprzedniego ubezpieczenia 1. samochodu, ponieważ jest już znany w firmie ubezpieczeniowej. Zawsze może być tylko jedna osoba jako ubezpieczający, a nie oboje. I z tego co wiem, jako nowy kierowca zazwyczaj nie dostajesz zniżek, zwykle są one przyznawane do 23 roku życia, o ile się nie mylę... Młodzi kierowcy właśnie tak mają ^^
Po prostu zapytaj swoich rodziców i odpowiednią firmę ubezpieczeniową.
U mnie również to zadziałało

Pozdrawiam
Dani

Napisany przez soundjunk
Cześć,
zapytaj rodziców o to, do jakiej klasy SF by Cię zaliczyli w swoim ubezpieczeniu. Na przykład w Provinzial możesz zacząć od SF2, a nie od 0 lub 1/2. Alternatywnie Twoi rodzice mogliby przekazać Ci zniżkę za bezszkodową jazdę, co oczywiście oznaczałoby wyższe koszty dla nich - trzeba to przeanalizować.

Napisany przez Dahut
Na ile mi wiadomo, nie potrzebujesz prawa jazdy, aby zarejestrować samochód. Możesz więc zarejestrować samochód na siebie, aby móc publicznie go parkować. Jednak możesz nim prowadzić dopiero po uzyskaniu prawa jazdy.
Istnieje wiele ubezpieczeń oferujących stawki 100 lub 125% dla starszych nowych kierowców. Po prostu zalecam zrobienie przeglądu ubezpieczenia lub pozyskanie kilku ofert.
Trzeci pojazd na twoich rodziców z tobą jako kierowcą powinien być równie drogi. Skoro zawsze jeździsz tym samym kierowcą.

Napisany przez okinam
Dziękuję za wasze odpowiedzi i sugestie... W międzyczasie znalazłem sposób i wszystko jest załatwione...

Dzięki i pozdrowienia dla wszystkich...

Napisany przez soundjunk

Dziękuję za wasze odpowiedzi i sugestie... W międzyczasie znalazłem rozwiązanie i wszystko jest już załatwione...

Dziękuję wszystkim i pozdrowienia...

To naprawdę wspaniałe. Jak teraz to rozwiązałeś?

Napisany przez Finance_2ME
Interesujące. Dotąd tego nie wiedziałem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata