Re: Jak tanio ubezpieczyć pojazd samochodowy z kierowcą w wieku 33 lat jako nowym kierowcą bez możliwości za pośrednictwem innego ubezpieczającego?
Napisany przez okinam -
- sob lut 02, 2013 10:40 pm
Może ktoś podać mi informacje na temat możliwie najtańszego sposobu ubezpieczenia samochodu jako kierowca początkujący w wieku 33 lat, nie mając możliwości skorzystania ze zniżek z ubezpieczenia poprzez członka rodziny lub inną osobę? (Niestety też nie mam możliwości skorzystania z ubezpieczenia jako drugi samochód.)
Obecnie kończę kurs na prawo jazdy i mam szczęście, że już mam samochód (Mercedes C180 Kombi), który musiałabym zarejestrować przed otrzymaniem prawa jazdy, aby móc go zaparkować na publicznym parkingu.
Moi rodzice mają już 2 samochody w jednym ubezpieczeniu i nie ma możliwości dodania 3. samochodu - nawet jako kierowca początkujący - w przystępnej cenie do tego ubezpieczenia.
Czy istnieje jakaś inna opcja, którą mogę wykorzystać, aby nie płacić ogromnych sum za początkujące zniżki...???
Bardzo dziękuję za każdą informacyjną wskazówkę...
Pozdrowienia
Obecnie kończę kurs na prawo jazdy i mam szczęście, że już mam samochód (Mercedes C180 Kombi), który musiałabym zarejestrować przed otrzymaniem prawa jazdy, aby móc go zaparkować na publicznym parkingu.
Moi rodzice mają już 2 samochody w jednym ubezpieczeniu i nie ma możliwości dodania 3. samochodu - nawet jako kierowca początkujący - w przystępnej cenie do tego ubezpieczenia.
Czy istnieje jakaś inna opcja, którą mogę wykorzystać, aby nie płacić ogromnych sum za początkujące zniżki...???
Bardzo dziękuję za każdą informacyjną wskazówkę...
Pozdrowienia