Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Mini-Future Banku ABN Amro

Napisany przez Karat
Jakie jest zdanie odnośnie Mini Future na indeks NIKKEI lub inny indeks? Nikkei 225 MINI Long NL0000606366 / ABN9TZ Oto opis kursu takiego produktu: MINI Future - Minimalna stawka, maksymalny dźwignia! Korzyści: €Wysoka dźwignia €Na akcje, indeksy, surowce, metale szlachetne, waluty i obligacje €Bez okresu wykupu €Brak wpływu na zmienność Certyfikaty MINI Future łączą prostotę certyfikatów indeksowych typu Open End z dźwignią certyfikatów Turbo. Certyfikaty MINI Future nie posiadają ustalonego okresu wykupu. Dźwignia jest tym samym dostępna po raz pierwszy bez ograniczenia czasowego. Cena certyfikatu MINI Future zawsze odpowiada wartości wewnętrznej, czyli kapitałowi początkowemu, zwiększonemu o zwykły spread na rynku. Koszty finansowania związane z budową dźwigni są rozliczane codziennie z kapitałem początkowym. W ten sposób opłata za dźwignię jest eliminowana. Inwestor płaci jedynie koszty finansowania, które faktycznie wykorzystuje. Zwiększa to przejrzystość i zwiększa dźwignię. W przeciwieństwie do opcji oraz opcji Knock-Out, czynniki trudne do przewidzenia, takie jak zmienność, nie mają żadnego wpływu na cenę certyfikatów MINI Future. Certyfikaty MINI Future są w wielu aspektach ekonomicznie podobne do inwestowania w kontrakty terminowe. Zaletą w porównaniu do kontraktu terminowego jest zasadniczo nieograniczony okres trwania, co eliminuje ryzyko przewijania. Ponadto, dzięki niewielkiemu kapitałowi początkowemu, inwestor w ostateczności może osiągnąć nawet wyższe dźwignie niż w przypadku kontraktu terminowego. Ponadto, certyfikaty MINI Future są papierami wartościowymi, co oznacza, że nigdy nie wystąpi obowiązek uzupełnienia kapitału. A jeśli raz popełnisz błąd spekulacyjny, to stop loss chroni przed gwałtownymi stratami. Pozostała wartość MINI zostanie automatycznie zwrócona w takim przypadku Karat

Napisany przez beta
Te produkty podobają mi się od jakiegoś czasu. Przed rokiem lub dwoma były one tutaj bardziej wyśmiewane. Na niemieckiej stronie internetowej www.abnamrozertifikate.de znajduje się narzędzie (przynajmniej dla mnie) przydatne, gdzie można ustawić pożądany dźwignię. To jeszcze bardziej ułatwia sprawę. Ogólnie rzecz biorąc, ABN-Amro w Niemczech stworzyło nową, dobrą stronę internetową. Prosta, przejrzysta i szybka. Czy to ma właśnie być Nikkei.... no cóż, jeszcze nie ufam tej sprawie. Ale produktowi Mini ogólnie rzecz biorąc tak :mrgreen: Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Dziś opłacałoby się już NIKKEI + 1.18 z dźwignią 8 = + 9,44 % zysku w ciągu jednej nocy. Miałem już znacznie droższe noce, a ta noc nawet przyniosła zysk. Jeśli oczekiwania CS się spełnią, a ja to sobie dobrze wyobrażam, NIKKEI będzie miał na koniec roku 20000,00 punktów. Te minikontrakty wydają mi się dość atrakcyjne. W przeciwieństwie do warrantów, nie tracą ważności. Jedynym problemem jest właściwie zatrzymanie straty! Pozdrawiam, Karat

Napisany przez beat
Karat pisze: Jedynym problemem jest właściwie stop loss!
To czysta optymalizacja wysiłku przez Amro, które nie chcą męczyć się z małymi inwestorami odpowiedzialnymi za uzupełnienie zobowiązań. Ale są też zwykłe kontrakty terminowe, które nie mają tego dodatku, który również kosztuje.

Napisany przez Karat
Cudownie, jak Mini Longi dzisiaj działają. Szkoda, że są tylko na mojej liście obserwowanych instrumentów. Chcę jednak teraz śledzić, co się tam dzieje przez pewien czas. Karat

Napisany przez Karat
Więc teraz to się stało. Dziś wieczorem, po przecieraniu w DAXie, postanowiłem zainwestować w Mini Long na DAXie. WKN: AA0CYQ. Teraz mogę poważnie sprawdzić co się dzieje, nie tylko na WL. Gdybym go wtedy dodał do WL kilka dni temu, gdy włączałem ten Mini Long, miałbym już 47% zysku w zeszły piątek. Teraz, kiedy mam go naprawdę, prawdopodobnie nastąpi przeciwieństwo. Nawet jeśli po zakupie wzrosło już o 3 eurocenty. Karat

Napisany przez ADMCI4
Karat pisze: Co powiesz na mini kontrakt terminowy na indeks NIKKEI lub inny indeks? Nikkei 225 MINI Long NL0000606366 / ABN9TZ Oto opis kursu takiego produktu: MINI Future - Minimalny wkład, maksymalna dźwignia! Zalety: €Wysoka dźwignia €Na akcje, indeksy, surowce, metale szlachetne, waluty i obligacje €Bez określonego terminu €Brak wpływu zmienności Certyfikaty MINI Future łączą prostotę certyfikatów indeksowych typu open end z efektem dźwigni certyfikatów Turbo. Certyfikaty MINI Future nie mają stałego terminu zapadalności. Dźwignia jest dostępna bez ograniczeń czasowych. Cena certyfikatu MINI Future zawsze odpowiada wartości wewnętrznej, czyli wkładowi kapitałowemu, zwiększonemu o standardowy spread cenowy. Koszty finansowania wynikające z budowy efektu dźwigni są rozliczane codziennie z wkładem kapitałowym. W ten sposób opłata za dźwignię jest eliminowana. Inwestor płaci więc tylko za koszty finansowania, które faktycznie ponosi. Zwiększa to przejrzystość i zwiększa efekt dźwigni. W przeciwieństwie do opcji czy certyfikatów typu Knock-Out, czynniki trudne do przewidzenia, takie jak zmienność, nie mają wpływu na cenę certyfikatów MINI Future. Certyfikaty MINI Future są ekonomicznie podobne w wielu aspektach do inwestycji w kontrakty terminowe. Zalety w porównaniu z kontraktem terminowym to zasadniczo nieograniczony termin zapadalności, dzięki czemu nie ma ryzyka „przewijania” (tj. zmiany kontraktu na kolejny w miarę zbliżania się terminu zapadalności). Ponadto dzięki niskiemu wkładowi kapitałowemu inwestor w skrajnym przypadku może osiągnąć nawet wyższą dźwignię niż z kontraktem terminowym. Ponadto certyfikaty MINI Future są instrumentami finansowymi, co oznacza, że nigdy nie ma obowiązku uzupełnienia depozytu. A jeśli raz zbytnio się zaspekulowałeś, stop loss chroni przed nagromadzeniem wysokich strat. W przypadku takiej sytuacji wartość netto MINI zostanie automatycznie zrekompensowana Karat
Czy ktoś mi może powiedzieć, gdzie znajdę cenę stop loss? Ani na UBS Quote, ani u ZKB nie mogę jej znaleźć. dzięki

Napisany przez Karat
Witaj Gotfatherze Najlepsze informacje otrzymasz prawdopodobnie na stronie ABN Amro https://www.abnamrozertifikate.de/DE/Showpage.aspx?pageID=4 Od pewnego czasu zajmuję się handlem. Do tej pory skupiałem się trochę na indeksie DAX. Pozycje długie i krótkie się zmieniają. Problem polega jednak na tym, że - wszystkie oferty/produkty są w EUR0 (w przeciwnym wypadku musisz odwiedzić stronę internetową ABN Amro CH gdzie na razie mają niewiele produktów, z których wiele jest także w euro - Kolejną wadą są wysokie opłaty, gdy kupujesz tylko małe partie. Oczywiście zależy to od dostawcy. Ja handluję tymi produktami za pośrednictwem SQ. Jeśli jednak kupisz dźwignię DAX-a np. długoterminowo z odpowiednim poziomem stop-loss i będziesz trzymał ją do końca roku, na pewno dobrze sobie poradzisz. W przypadku krótkoterminowych transakcji, takich jak te, które ja teraz czasami wykonuję z powodu zmienności na giełdzie, wynik finansowy nie jest tak imponujący. Ale od 150 euro do 450 euro jest możliwe. Moje dotychczasowe doświadczenia pokazują jednak, że raczej powinno się handlować tymi mini kontraktami terminowymi na średni okres, co właściwie też chciałbym robić, ale w obecnej chwili z powodu zamieszania nie jest to możliwe. Jeśli giełda zacznie się poprawiać w najbliższych tygodniach/miesiącach, taki mini kontrakt z pewnością stanie się interesujący ze względu na dźwignię. Zawsze należy uwzględnić odpowiednią marżę stop-loss. To może ograniczać zyski, ale ma to tę zaletę, że nie zostaniesz od razu zatrzymany i kontrakt może później się odbić. Karat

Napisany przez ADMCI4
Mam jeszcze trochę trudności z Stop-Loss. Oznacza to, że jeśli wartość bazowa spadnie poniżej określonego poziomu, czy produkty te są automatycznie sprzedawane, a wartość pozostała jest zaksięgowana na korzyść inwestora?

Napisany przez Karat
Hej Gotfather Nikkei razem z indeksem Hang Seng oraz innymi zmiennymi indeksami są obecnie na moim radarze obserwacji. Jednak w tej chwili nie jest jeszcze jasne, jak będą rozwijać się światowe problemy finansowe, które od dawna nie są jedynie kryzysem hipotecznym. Być może wkrótce zostaniemy zaskoczeni przez coś, o czym jeszcze nikt nie mówi, choć wielu już o tym wie. Przykładem mogą być biliony dolarów zainwestowane w instrumenty pochodne, czyli w grze w Monopoly. Wiele z nich zostało również nabytych za kredyt, a ich wartość częściowo zniknęła w powietrzu w wyniku kryzysu. Nikt jeszcze o tym nie mówi. My, zwykli obywatele, nie jesteśmy w stanie nawet w naszych najbardziej śmiałych snach wyobrazić sobie, jak wiele nielegalnych działań, półlegalnych i legalnych zachodzi w międzynarodowym biznesie finansowym. Biorą w tym udział nie tylko przestępcy i półprzestępcy, ale także oficjalne narody, całkiem poważne banki, fundusze emerytalne, doradcy finansowi, firmy inwestycyjne, itp. Jakkolwiek by ich tam nie nazwać. Nie znamy nawet wszystkich graczy. Wszystko odbywa się poprzez fałszywe firmy, takie jak np. firma BM-M-WM AG (Blackmoney-make-Withemoney AG) na Bahamach lub gdziekolwiek indziej. Polecam ci założenie listy obserwowanych produktów na stronie internetowej ABN Amro i zrozumienie funkcjonowania tych dźwigni. Możesz porównać tam także różne produkty. Dzięki Forexymanowi, mamy teraz świetnego eksperta, który zazwyczaj wie, dokąd zmierza dany indeks. W każdym razie potrafi to świetnie wytłumaczyć. Co z tym zrobisz, zależy od ciebie. W każdym razie diagnozy pomagają mi w wyborze moich Mini Futures. Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata