Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy przelewy z 3. są śledzalne?

Napisany przez Blubb7
Cześć,
mam pilne pytanie. Czy osoba trzecia, niezwiązana z sytuacją, może sprawdzić, czy faktycznie dokonałem przelewu na rzecz instytutu? Nawet jeśli nie ma z tym nic wspólnego? Będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc.

Napisany przez 2Bolitho
Nie. Chyba że otrzyma te informacje od ciebie lub od odbiorcy, albo ma odpowiednie pełnomocnictwo dla jednego z tych kont.

Jednak urzędy skarbowe lub inne organy nadzorcze mogą otrzymać informacje (jeśli chcieliby i istnieją odpowiednie podejrzenia), ale chyba o to nie pytałeś.

Napisany przez Dahut
No cóż, całkowicie to nieprawda: Jeśli na przykład korzystasz z bankowości internetowej, ktoś może włamać się do systemu. Albo byłeś na komputerze publicznym i zapomniałeś usunąć historii. Albo przeglądasz internet za pośrednictwem proxy, które rejestruje to, co wpisujesz. Istnieją możliwości, ale żadna z nich nie jest legalna.

Napisany przez Blubb7
Chodzi mi o to, czy osoba trzecia, mająca wgląd w moje wyciągi z konta, będzie mogła prześledzić poszczególne przelewy, czy nie? Innymi słowy, czy pieniądze rzeczywiście dotarły, czy zostały zwrócone? Nie posiadałby żadnych informacji poza wyciągiem z konta.

Napisany przez 2Bolitho
On dokładnie widzi, co jest napisane na wypisie. Czy pieniądze zostały później zwrócone, czy nie, tego nie może zobaczyć. To pytanie mnie niepokoi. Przestępstwo nie popłaca...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata