Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Miałem czasowo podwójne zlecenie zwolnienia.

Napisany przez Zinsi
Cześć ludzie,

Mam rachunek oszczędnościowy A i tam też całe zlecenie zwolnienia. Teraz mam nowy rachunek oszczędnościowy B (od tego roku) i wpisałem tam zlecenie zwolnienia - niestety zapomniałem wcześniej usunąć go z innego konta. Dwa tygodnie później przypomniałem sobie o tym i usunąłem je z konta A. Na koncie A jest również 0,- euro, a na koncie B także było 0,- w tamtym momencie - na koncie B pojawi się coś w ciągu najbliższych dni.

Czy mogą być z tego jakieś kłopoty - z jakichkolwiek organów?

Dzięki za pomoc,

Zinsi

Napisany przez 2Bolitho
Zachowaj spokój. Tylko całkowite dochody z odsetek nie mogą być przekroczone.

Napisany przez eichi
Umowa o dochodach z zagranicy
Jak wynika z punktu 3, banki przekazują informacje do Federalnego Urzędu Podatkowego tylko wtedy, gdy podasz dowolny limit zwolnienia, rzeczywistą część dochodu zwolnioną od opodatkowania.
W każdym razie zawsze warto zastanowić się, jak zachować przegląd nad swoimi finansami

Napisany przez MartinRo

Jak widać w pkt. 3, banki przekazują do Federalnego Urzędu Podatkowego tylko wtedy, gdy podasz dowolny wolny limit, rzeczywistą część zwolnioną z podatku, jakiej faktycznie się skorzystałeś.
W przeciwnym razie zawsze warto zastanowić się, jak utrzymać kontrolę nad swoimi działaniami finansowymi.

Tak samo uważam. Wszystko należy bardzo dobrze i dokładnie udokumentować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata