Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Kudelski Call - Połączenie firmy Kudelski.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Mam pytanie: Dziś widziałam na Swissquote Call od Kudelski. KUDUL UBS C 03/04 Strajk: 40 CHF Cena opcji 0.11 Podczas gdy akcje Kudelski spadły o 1% do 41.35, CALL wzrósł z 0.04 o 175%. Czy to w ogóle możliwe? Czy cena opcji nie jest uzależniona od instrumentu bazowego? SimonCH

Napisany przez beta
Jeśli dobrze widzę, dzisiaj jest dzień wygaśnięcia: 16-03-2007 Najniższa cena była wczoraj lub przedwczoraj około 0,03 Ostatnia rozsądnie ustalona cena to około 0,08 Nie jestem ekspertem od obliczeń, ale wygląda na to, że 175% odnosi się do zmiany kursu akcji Kudelski między 14.03. a 16.03. Wydaje się, że wartość ta wzrosła. To, co działo się dzisiaj popołudniu z Kudelski, moim zdaniem już nie ma znaczenia. Rozliczenie będzie miało miejsce w południe. Chętnie przyjmę korektę. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję. Wydaje mi się, że masz rację, ponieważ data ważności to 16., a wartość czasu również wynosi 0. Nie mogę też uzyskać pełnego wykresu. Ale nadal jestem zainteresowany czasem ważności... Czy jesteś pewien co do godziny 12? Czy ktoś dokładnie to wie? SimonCH

Napisany przez speedskater
SimonCH pisze: Czy to w ogóle możliwe? Czy cena opcji nie zależy od instrumentu bazowego?
Również jestem ciekaw. W ciągu ostatnich kilku dni obserwowałem dwie Callsy. SLOGI i PPHDC. Wybrałem je według kryteriów: długi czas trwania, niski strike i wysoka płynność. Podczas gdy zwłaszcza przy PPHDC cena instrumentu bazowego mocno się zmieniała, przy Callu absolutnie nic się nie działo. Mimo że na warrants.ch podano średni obrót w wysokości 31,2 tys. CHF, w ciągu ostatnich 2 dni na cash.ch nie było widocznych żadnych transakcji, a kursy zawsze były kursami kupna lub sprzedaży. Czy to jest takie samo w przypadku wszystkich opcji? Chciałbym kupić produkt dźwigniowy na Petroplus po niskiej cenie 79.XX, ale nie udało mi się. Prawdopodobnie w przyszłości będę bardziej zainteresowany CFD, gdzie ten problem nie występuje :!: :?: Dziękuję za wasze oceny speedskater

Napisany przez beta
Wierzę, że opcje na pojedyncze akcje są rozliczane o 17:30. Indeksy o godzinie 12:00....ale musisz sprawdzić na stronie swx.ch. Ogólnie unikam opcji last minute. Rzadko są oferowane rozsądne ceny/wolumeny pod koniec. To dość przypadkowe historie. I za mało z tego rozumiem albo po prostu nie chcę wiedzieć. CFDs ? ? Czy to nie jest zakup na kredyt? Uh....bardzo podejrzana sprawa. Dlaczego nie spróbować czegoś bardziej uspokajającego dla nerwów: Co do Petroplus: Petroplus MINI Long CH0028032255 / 2803225 / PETML (już kilka razy handlowałem) Petroplus MINI Long CH0029580898 / 2958089 / PETMF :-) Pozdrowienia

Napisany przez beta
speedskater pisze: W ciągu ostatnich kilku dni obserwowałem dwie opcje. SLOGI i PPHDC. Wybrałem je ze względu na długą datę wygaśnięcia, niski próg i wysoką płynność. Podczas gdy szczególnie w przypadku PPHDC bazowe aktywo było dosyć zmienne, w przypadku opcji nie działo się absolutnie nic. Chociaż na stronie warrants.ch podano średni obrót w wysokości 31,2 tys. CHF, w ciągu ostatnich 2 dni na stronie cash.ch nie wyświetlano żadnych transakcji, a kursy zawsze były jedynie kursami kupna lub sprzedaży.
SLOGI to opcja strony zobowiązanej....za skomplikowane dla mnie: https://de.mimi.hu/borse/stillhalter.html Jaka jest różnica między zwykłym, zwykłym Callem? Zadzwoń na 9-1-1

beta pisze: CFD-y? Czy to nie jest zakup na kredyt? Uh....brzydka sprawa. Dlaczego nie coś bardziej uspokajającego nerwy: O Petroplus: Petroplus MINI Long CH0028032255 / 2803225 / PETML (handlowałem się tym już wcześniej) Petroplus MINI Long CH0029580898 / 2958089 / PETMF :-) Pozdrowienia
Ojej, dużo wskazówek i pytań. :roll: CFD nie jest zakupem na kredyt. Jeśli nie korzystasz z dźwigni finansowej, ponosisz dokładnie takie samo ryzyko, jak w przypadku posiadania odpowiedniej liczby akcji. Jest to jednak handel marżowy. Oznacza to, że nie jest całkowicie związany cały kapitał, ale tylko część, którą musisz zdeponować jako zabezpieczenie. Zobacz także temat Kontraktów na różnice (CFD) ? nieco niżej. Jak mogę utworzyć link do tematu :?: To z certyfikatami może być interesujące. Jak jest ustalana cena :?: Czy jest ona powiązana z bazowym aktywem, czy też określana przez podaż i popyt :?: Hmm, opcje stylowe. W ogóle o nich nie wiedziałem. Spojrzałem na warrants.ch. Tam po prostu stoi, podobnie jak we wszystkich innych Call-ach Czy ktoś mógłby coś powiedzieć o opcjach stylowych :?: Podobieństwa, różnice w stosunku do normalnych Call-i :?: Jakoś odchodzimy od właściwego tematu tego wątku. Przepraszam ops:

Napisany przez beta
speedskater pisze: Do Petroplus: Petroplus MINI Long CH0028032255 / 2803225 / PETML (handlowałem je już kilka razy) Petroplus MINI Long CH0029580898 / 2958089 / PETMF To z certyfikatami może być interesujące. Jak jest ustalana cena: jest ona powiązana z aktywem bazowym, czy określana jest przez podaż i popyt?
No cóż, jeśli już zaczęliśmy odbiegać od tematu, to róbmy to dobrze....: Na stronie ABN produkty są dokładnie wyjaśnione.....albo tutaj: https://www.boersenportal.ch/index.htm?https://www.boersenportal.ch/forum/viewtopi c.php?t=1169 I co do kwestii linkowania: -Wyloguj się -Przejdź do wątku, który chcesz zlinkować -(na Macu) kliknij w ramkę, przytrzymując klawisz Control, pojawi się opcja kontekstowa Otwórz ramkę w nowym oknie... skopiuj adres URL, zaloguj się ponownie i wklej link w odpowiednim temacie (na Macu: Command + P ) Windows działa oczywiście podobnie....z myszą wieloprzyciskową... Pozdrowienia

Napisany przez beta
Przy okazji: W linku uwzględnia się tylko 80 znaków, a następnie automatycznie jest dzielony znakiem spacji. Zobacz pod: Börsenportal - Forum Foren-Übersicht -> Ankündigungen und Neuigkeiten (na samej górze) Tytuł (trzeci od dołu) : -> Maks. 80 znaków w osadzonym linku internetowym

Napisany przez Springer
Podłączanie linków na PC jest dziecinnie proste 1) Przejdź do wątku 2) Prawy przycisk myszy, skopiuj adres URL 3) Wklej znacznik LINK do swojego postu I voilà, poczekaj chwilę na załadowanie Przykład wątku z książkami: https://www.boersenportal.ch/forum/vi...t=239&start=30 Przepraszam, że to też nie dotyczy tematu, nie będzie się powtarzać :wink[/url]

Dziękuję za wprowadzenie. ops: Nie sądziłem, że to jest tak proste. W niektórych forach stosowane są znumerowane loginy, które znajdują się w linku. Jeśli ktoś zaloguje się na innym koncie, otrzymuje inną liczbę i link nie będzie działać. Tutaj nie występuje taka sytuacja, więc wszystko działa bardzo łatwo. Sprawa z Mini Long jest bardzo interesująca. Produkty Petroplus nie są jednak od ABN Amro czy :?: W każdym razie nie mogę ich znaleźć na stronie. :roll:

Napisany przez beta
speedskater pisze: To z Mini Longiem jest bardzo interesujące. Ale oba produkty Petroplus nie są od ABN Amro czy :?: Na pewno nie mogę ich znaleźć na stronie. :roll:
Tak, są od ABN....drugi jest dość (bardzo) blisko SL.... :!: CH0028032255 / 2803225 / PETML CH0029580898 / 2958089 / PETMF https://www.abnamromarkets.ch

Tak. Czyżby niedługo miałbyć grillowany, co nie? Dotknięcie poziomu zatrzymania straty oznacza, że w ABN Amro pęka korek, prawda? Czy źle to widzę? Czy teraz jest jakaś premia, bo cena jest tak blisko poziomu SL, czy też kurs jest po prostu liniowy na całym obszarze?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata