Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: RaboDirect - wypłata niemożliwa WHEN konto RaboSpar90)

Napisany przez Riester
Cześć,

od kilku miesięcy mam konto RaboDirect i założyłem konto RaboSpar90, na które wpłaciłem pewną kwotę.

Dziś RaboDirect obniżyło swoje oprocentowanie. Chciałbym teraz wypłacić swoje pieniądze z konta RaboSpar90. Jednak za każdym razem, gdy to robię, otrzymuję ten komunikat, którego nie rozumiem:

Kwota do wypłaty nie może być wyższa niż dostępna kwota. Aktualnie wynosi ona: 0,00 EUR

Co oznacza ten komunikat i jak mogę teraz uzyskać dostęp do moich pieniędzy, nie musząc czekać 90 dni?

Pozdrowienia

Riester

Napisany przez Spessartraeuber
Bez strat warunki nie będą spełnione.
Ewentualnie istnieje możliwość wypowiedzenia umowy za opłatą

Napisany przez Riester
RaboDirect gwarantuje każdemu klientowi możliwość wypłaty środków w ciągu 14 dni w przypadku obniżki stóp procentowych.

Gwarancja wypłaty: W przypadku obniżki oprocentowania rynkowego możesz dysponować swoimi środkami oszczędnościowymi już w ciągu 14 dni.

Pozdrawiam

Riester

Napisany przez MartinRo
Może ktoś inny może pomóc? To również mnie interesuje. Chciałbym także wypłacić swoje pieniądze z RaboSpar90 ze względu na obniżenie oprocentowania.

Napisany przez Riester
Oto, co odkryłem sam:

W styczniu dodałem już jedno obciążenie, które trwało przez 91 dni. Znajdowało się to również obok informacji o Terminie obciążenia w widoku konta.

Zaryzykowałem więc następujące działanie i anulowałem stare obciążenie. Następnie ponownie zajrzałem na widok konta RaboSpar90 i oto obok informacji o Terminie obciążenia pojawiło się 0.

Dodałem więc nowe obciążenie na dzisiaj i zadziałało. Tylko teraz nie wiem, ile potrwa, zanim pieniądze zostaną przelane z RaboSpar90 na zwykłe konto oszczędnościowe.

Nie mogę podać informacji na temat czasu trwania przelewu z RaboDirect na konto referencyjne.

Napisany przez MartinRo
Cześć!

Czy pieniądze są już dzisiaj dostępne? Jeśli termin obciążenia wynosi 0, to myślę, że powinny być dostępne następnego dnia roboczego.

Napisany przez Riester
Cześć,

ustawiłem obciążenie na 15.02.2013. W sobotę nic się nie stało, prawdopodobnie dlatego, że było już zbyt późno (wieczór). Dlatego anulowałem obciążenie na 15.02.2013 i ustawiłem nowe na dzisiaj (18.02.2013). Sprawdziłem to właśnie i pieniądze zostały przelane z RaboSpar90 na zwykłe konto lokaty.

AKTUALIZACJA

Jednak zastanawia mnie, gdzie pozostałe około 30 € odsetki, które miałem na koncie. Nie widzę ich nigdzie. Byłoby głupio, gdyby teraz odsetki zniknęły.

Muszę tu się poprawić:

Pozostałe odsetki z RaboSpar90 są nadal na miejscu. Myślałem, że widok się zmienił. Zawsze wcześniej klikałem na Moje produkty oszczędnościowe a następnie na Przegląd konta i kliknąłem na konto. Prawidłowo należy kliknąć na ikonę domu (Home), a następnie na konto, aby zobaczyć odsetki .

Muszę przyznać, że jeśli chodzi o ogólny widok RaboDirect, trzeba się najpierw zorientować.

Napisany przez MartinRo

Cześć,

ustaliłem obciążenie na 15.02.2013. W sobotę nic się nie wydarzyło, prawdopodobnie dlatego, że było już za późno (wieczór). Więc anulowałem obciążenie na 15.02.2013 i ustaliłem nowe obciążenie na dziś (18.02.2013). Właśnie sprawdziłem i faktycznie zostało przetransferowane z RaboSpar90 na zwykłe konto terminowe.

AKTUALIZACJA

Muszę to jeszcze raz poprawić:

Moje pozostałe odsetki z RaboSpar90 są nadal dostępne. Myślałem, że widok się zmienił. Poprzednio zawsze klikałem na Moje produkty oszczędnościowe, a następnie w Przegląd konta na konto. Prawidłowo jest kliknąć na Dom (Home) a następnie na konto, wtedy można zobaczyć odsetki.

Muszę przyznać, że jeśli chodzi o widok RaboDirect, trzeba najpierw się zorientować.

dzięki za informacje.

czy dostanę te 30€ po roku na konto RaboSpar90, tak?

Napisany przez Riester
Dla kont RaboSpar (RaboSpar30, RaboSpar90) obowiązuje następujące ustalenie:

Odsetki są wypłacane rocznie na koniec danego
roku kalendarzowego, przy czym 1 stycznia następnego roku
jest datą wyceny.

W przypadku zwykłego rachunku oszczędnościowego odsetki wypłacane są miesięcznie.

W moim przypadku kwota 30 € zostanie wypłacona dopiero od 01 stycznia 2014 r.

Napisany przez Sonnenmensch
Choć stopy procentowe spadły w zeszłym tygodniu do 1,85, Rabodirect nadal wydaje się należeć do liderów rynku.

Oczywiście tego rodzaju produkty RaboSpar są opłacalne tylko dla wyższych kwot pieniężnych z powodu braku elastyczności. Przy kwocie 2000€ różnica w zyskach procentowych w porównaniu z normalnym rachunkiem RaboDirect TGK jest zbyt mała, aby czekać 90 dni na dostęp do pieniędzy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata