Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Poszukuję odpowiedniego finansistę.

Napisany przez RheinPirat
Szukamy odpowiedniego finansisty, który ma dobre warunki. Następująca konfiguracja:

Wartość nieruchomości 182T
Finansowanie w wysokości 100%
Opłaty dodatkowe pokrywane samodzielnie (to będzie nasz wkład własny)
Dom szeregowy 130m², ogród 500 m²

Oboje mają stałe pracę, łączne roczne dochody 65T (on 30, ona 35)
Bez dzieci
Niezamężni / niezamężne

Czy znacie bank lub pośrednika, którzy mogliby być dla nas odpowiedni?

Jesteśmy również zainteresowani kredytem zaliczkowym Riester.

Będę wdzięczny za odpowiedzi

Napisany przez Trader60
Chętnie poprowadzę Twoje finansowanie. Jestem ekspertem finansowym od 25 lat i cieszę się na kontakt z Tobą
info@sinnl-finanz.de

Napisany przez Dahut
Nie, nie znam.
Latem zeszłego roku sfinansowałem zakup mieszkania na własność. Najpierw poszukałem trochę w internecie na kalkulatorze kredytowym, aby zobaczyć, jaka oferta finansowania byłaby dla mnie najlepsza (miesięczne obciążenie, spłata, okres kredytowania, itp.).
Następnie założyłem zapytanie o kredyt hipoteczny przez kilka platform z moimi preferencjami i czekałem na odpowiedzi. Dostałem kilka ofert, często z sugestiami dotyczącymi alternatywnego finansowania. Te dobre rady okazały się jednak po dokładnym przyjrzeniu się głównie sposobem na zarobienie przez doradcę.
Wysłałem również kilka bankom samoinicjacyjne wiadomości e-mail z moimi oczekiwaniami odnośnie kredytu hipotecznego. Również od każdego dostałem odpowiedzi i oferty. Umówiłem się na spotkanie z bankiem, który złożył najlepszą ofertę. Podczas rozmowy oferta została jeszcze podrasowana, po czym ją podpisałem.
Problem w tym, że warunki różnią się między instytucjami, a ludzie mają też różne preferencje. Jedni potrzebują pewności, inni chętniej podejmują ryzyko. Niektórzy oszczędzają automatycznie na bok, preferując być może niższą spłatę, aby zaoszczędzić na spłacie nieruchomości w inny sposób. Inni potrzebują stałej miesięcznej raty, bo inaczej wydają pieniądze. Dlatego każdy potrzebuje innego rodzaju finansowania. Wielu pośredników finansowych zna jednak tylko swoje produkty lub swoją drogę, która może być dobra dla niektórych, ale nie dla innych. Dlatego w ostatecznym rozrachunku możecie polegać tylko na sobie i powinniście dokładnie zbadać wszystkie oferty.

Ponieważ byliśmy pod dużą presją na początku tygodnia, mogliśmy pozyskać tylko kilka ofert, ale wśród nich była naszym zdaniem bardzo dobra, odpowiednia dla nas*. Wczoraj wieczorem otrzymaliśmy zgodę banku, a w czwartek okaże się, czy również otrzymamy akceptację na Dom. Oprócz nas w grze jest jeszcze jedna rodzina. Trzymajcie za nas kciuki.

* Co najmniej 15-letnie zabezpieczenie stopy procentowej, 2% spłaty, nieco dłuższy okres kredytowania, co oznacza niższe raty, ale spłata do wieku emerytalnego, co oznacza miesięczne oszczędności, możliwość dodatkowych spłat i możliwość uczestnictwa w życiu społeczno-kulturalnym (urlop, hobby, czas wolny).

Napisany przez Finanzen2012
Cześć, jeśli nadal szukasz finansowania na zakup nieruchomości z wyborem spośród ponad 300 banków, zachęcam do skontaktowania się ze mną. Finanzstrategen@t-online.de

Nie zdecydowałbym się na załatwienie finansowania przez kogoś, kto nawet nie potrafi przeczytać wątku tutaj. Finansowanie jest ustalone od tygodni.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata