Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kto wie dalej?

Napisany przez sprite1
Cześć,
Byłbym naprawdę wdzięczny, gdyby ktoś mógł doradzić mi na podstawie doświadczenia w mojej sytuacji.
- Pracuję zawodowo od 8 lat / nie mam umowy czasowej ani podobnej w firmie rodzinnej. Mam 25 lat i ukończone wykształcenie zawodowe.
- Wynagrodzenie netto 2 500€ miesięcznie.
- Mam konto w Postbank od 2 miesięcy (wynagrodzenie zostało już 2 razy zaksięgowane).
- Brak wpisów w rejestrze dłużników.
- Mieszkam obok domu rodziców, w mieszkaniu dla wynajmujących, gdzie koszty stałe wynoszą 270-300€.
Z powodu uszkodzonego samochodu potrzebuję natychmiast używanego samochodu w cenie około 10 000€ w okolicy. Jednak moje dwie próby uzyskania kredytu w moim banku domowym lub w innym zostały odrzucone, oczywiście bez podania przyczyny (wyciągi z konta, trzy ostatnie wypłaty z biura rachunkowego).
Zupełnie nie potrafię sobie wyobrazić, dlaczego? Czyste konto w rejestrze dłużników, to mój pierwszy kredyt. Więc nie ma żadnej szarej przeszłości czy innych problemów.
Ostatnia oferta trwająca przez 48 miesięcy miałaby ratę w wysokości 263€, co moim zdaniem mógłbym spokojnie udźwignąć ze względu na swoje dochody i wydatki, ale zostałem odrzucony w wewnętrznej ocenie kredytowej, sprawdzono najpierw rejestr dłużników, a dopiero potem zaczęto analizować szczegóły warunków kredytu.
Czy ktoś może wie dlaczego do tej pory odmawia mi się kredytu?
Z poważaniem
Byłbym bardzo wdzięczny za każdą radę.

Napisany przez Leroy
Nu, w zależności od tego, jaki bank jest twoim bankiem domowym (Volksbank?) bank tworzy własną wewnętrzną ocenę kredytową. Wiek, zawód, stan cywilny, miejsce zamieszkania itp. są decydujące przy takiej ocenie. Przy tej ocenie dochód jest drugorzędny, czyli nie ma znaczenia, czy ktoś zarabia 500€ czy 10.000€ miesięcznie.

Być może powinieneś sprawdzić swoją własną historię kredytową i pójść z nią do innego banku / niezależnego pośrednika w kredytach konsumenckich.

Napisany przez sprite1
Po pierwsze dziękuję za Twój wkład.

Do tej pory myślałem, czy może to ma związek z tym, że pracuję w rodzinnej firmie, ale może to być całkowita bzdura, ponieważ teraz dostałem dwie odmowy (Deutsche i Postbank), więc teraz jestem trochę zdezorientowany...

Napisany przez adam-herzog
Cześć Sprite,

nie sądzę, że brak kredytu do tej pory wynika z zatrudnienia w rodzinnej firmie.
Być może jesteś za młody dla banku?

Czy próbowałeś zadzwonić do odpowiednich banków i zapytać o wyjaśnienie?
Jedną z możliwości, aby zwiększyć szansę na uzyskanie kredytu w banku, jest podanie swojego ojca lub matki jako drugiego współkredytobiorcy. To zwiększa twoją zdolność kredytową.

Napisany przez Dahut
Co mówi bank na temat tego, dlaczego nie udziela ci pożyczki? Warto się o to zapytać.
W przeciwnym wypadku może warto spróbować bezpośrednio w salonie samochodowym.

Napisany przez sprite1
dzień dobry i z góry dziękuję za współczucie. Oczywiście z ciekawości zapytałem, ale nie chcieli mi udzielić żadnych informacji na temat przyznawania wewnętrznych pożyczek. To byłaby moja pierwsza pożyczka w ogóle, a moja historia kredytowa na pewno jest czysta - z powodu dwóch odmów muszę teraz poczekać 4-6 tygodni, ponieważ słyszałem, że wnioski o kredyt są zapisywane w historii w Schufa. Chociaż z pewnością kolejne odrzucenie jest przewidywalne, nie rozumiem tego...

Napisany przez 2Escorpio
Czy sprawdziłeś niedawno swoje informacje w Biurze Informacji Gospodarczej, żeby zobaczyć, co tam jest?

W Biurze Informacji Gospodarczej również zdarzają się błędy, i to nie takie rzadkie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata