- czw lut 21, 2013 6:34 pm
"Hallo wszystkim,
Planowałem następujący projekt finansowania:
- Zakup domu wielorodzinnego z 3 mieszkaniami.
- Mieszkanie na poddaszu powinno być wynajęte.
- Pozostałe 2 mieszkania (4,5 pokojowe i 1 pokojowe) powinny być wykorzystane jako [url]Dom[/url] wielopokoleniowy.
- Do zamieszkania w domu mieliśmy zamiar przeprowadzić moją matkę, moją siostrę i mnie.
- Kredytobiorcami mieli być moja matka (67 lat) i ja (38 lat), ponieważ moja siostra wciąż studiuje (wkrótce kończy).
- Dochód kredytobiorcy 1 = 2.100 netto/miesiąc + 13. i 14. pensja.
- Dochód kredytobiorcy 2 = 1.050 netto emerytury + dochód z najmu 400 €.
- Siostra: brak własnego dochodu.
- Udokumentowany kapitał własny = 97.000 €.
- Dodatkowy majątek: spłacone mieszkanie 2-pokojowe, wartość 80.000 €.
- Aktualnie zamieszkałe: mieszkanie własnościowe, na które płaci się ratę hipoteczną w wysokości 520 € miesięcznie, pozostała kwota [url]kredytu[/url] 106.000 €.
- Aktualnie zamieszkiwane mieszkanie własnościowe zostanie wynajęte po przeprowadzce, dochód z najmu netto około 550 €.
- Wkład własny do finansowania ..."
Planowałem następujący projekt finansowania:
- Zakup domu wielorodzinnego z 3 mieszkaniami.
- Mieszkanie na poddaszu powinno być wynajęte.
- Pozostałe 2 mieszkania (4,5 pokojowe i 1 pokojowe) powinny być wykorzystane jako [url]Dom[/url] wielopokoleniowy.
- Do zamieszkania w domu mieliśmy zamiar przeprowadzić moją matkę, moją siostrę i mnie.
- Kredytobiorcami mieli być moja matka (67 lat) i ja (38 lat), ponieważ moja siostra wciąż studiuje (wkrótce kończy).
- Dochód kredytobiorcy 1 = 2.100 netto/miesiąc + 13. i 14. pensja.
- Dochód kredytobiorcy 2 = 1.050 netto emerytury + dochód z najmu 400 €.
- Siostra: brak własnego dochodu.
- Udokumentowany kapitał własny = 97.000 €.
- Dodatkowy majątek: spłacone mieszkanie 2-pokojowe, wartość 80.000 €.
- Aktualnie zamieszkałe: mieszkanie własnościowe, na które płaci się ratę hipoteczną w wysokości 520 € miesięcznie, pozostała kwota [url]kredytu[/url] 106.000 €.
- Aktualnie zamieszkiwane mieszkanie własnościowe zostanie wynajęte po przeprowadzce, dochód z najmu netto około 550 €.
- Wkład własny do finansowania ..."