Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy Ing Diba - powody odmowy

Napisany przez Heniel
"Hallo wszystkim,

Planowałem następujący projekt finansowania:

- Zakup domu wielorodzinnego z 3 mieszkaniami.
- Mieszkanie na poddaszu powinno być wynajęte.
- Pozostałe 2 mieszkania (4,5 pokojowe i 1 pokojowe) powinny być wykorzystane jako [url]Dom[/url] wielopokoleniowy.
- Do zamieszkania w domu mieliśmy zamiar przeprowadzić moją matkę, moją siostrę i mnie.
- Kredytobiorcami mieli być moja matka (67 lat) i ja (38 lat), ponieważ moja siostra wciąż studiuje (wkrótce kończy).
- Dochód kredytobiorcy 1 = 2.100 netto/miesiąc + 13. i 14. pensja.
- Dochód kredytobiorcy 2 = 1.050 netto emerytury + dochód z najmu 400 €.
- Siostra: brak własnego dochodu.
- Udokumentowany kapitał własny = 97.000 €.
- Dodatkowy majątek: spłacone mieszkanie 2-pokojowe, wartość 80.000 €.
- Aktualnie zamieszkałe: mieszkanie własnościowe, na które płaci się ratę hipoteczną w wysokości 520 € miesięcznie, pozostała kwota [url]kredytu[/url] 106.000 €.
- Aktualnie zamieszkiwane mieszkanie własnościowe zostanie wynajęte po przeprowadzce, dochód z najmu netto około 550 €.
- Wkład własny do finansowania ..."

Napisany przez Dahut
Czy kiedykolwiek zamówiliście wycenę tego domu? Może się okazać, że cena zakupu nie jest adekwatna do wartości domu. Banki wprowadzają informacje o wartościach domów do bazy danych, która oblicza wartość rynkową domu w oparciu o wiek, wielkość, lokalizację itp. Jeśli ostatnie dwie osoby zainteresowane zakupem również zawiodły, może tkwić w tym problem.

Napisany przez verschaukelt
Myśl także w tę stronę. Kiedyś dostałem odmowę ze względu na lokalizację. To, co jest topową lokalizacją w Hamburgu (HafenCity), jest w Dortmundzie absolutnym no go. Nawet jeśli cena zakupu jest właściwie niska, oni nie są zbyt skłonni do negocjacji. Ponadto dochód drugiego kredytobiorcy jest uważany przez wiele banków za bardzo niepewny, a dochody z czynszu są również tylko częściowo uznawane jako dochód. Być może warto spróbować w innym banku?

Napisany przez Finanzen2012
Cześć Heniell,
spróbowałbym otrzymać pożyczkę w innej banku.
Na pewno ważne są ocena nieruchomości oraz sytuacja finansowa.

Jeśli jesteś zainteresowany, chętnie pomogę w załatwieniu finansowania.
Zapytania proszę kierować na adres Finanzstrategen@t-online.de

Napisany przez Lisa2013
To może mieć wiele powodów... nawet jeśli obecnie zarabiasz wystarczająco, to w przyszłości może okazać się niewystarczające. Punkty w scoringu w Schufa również mogą przyczynić się do negatywnej decyzji. Czy masz wykupione ubezpieczenie na życie jako zabezpieczenie kredytu... Można szybko zauważyć, że wstępna decyzja może zostać zmieniona. Dlatego warto rozważyć pozyskanie innych ofert. Sprawdź kilku innych dostawców w sieci.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zapytanie pochodziło od założyciela forum z lutego 2013 roku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata