Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Kto składa fakturę do ubezpieczenia OC w przypadku szkody?

Napisany przez ADMCI4
Tutaj, na forum finansowym, otrzymałam już kilka razy pomoc i znowu mam pytanie dotyczące ubezpieczeń. Przyjaciel upuścił nasz telefon na tarasie i niestety jest on teraz kompletnie zniszczony. Posiada on ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, więc oczywiście może on zgłosić szkodę. Poprosił nas teraz o zakup nowego telefonu i złożenie rachunku do jego ubezpieczyciela. Ale czy w ogóle możemy to zrobić, czy nie powinno to być zrobione przez niego? Niestety rzadko go widujemy, ponieważ mieszka 200 km stąd. Czy możemy załatwić sprawę szkody również z jego ubezpieczycielem, jeśli posiadamy numer polisy?

Re: Kto składa fakturę do ubezpieczenia OC w przypadku szkody?

Napisany przez Dahut
Zazwyczaj potrzebny jest do tego numer szkody. W moim ubezpieczeniu, w przypadku drobnych szkód, procedura wygląda następująco: dzwonię tam, wyjaśniam, co się stało, ubezpieczenie udziela mi telefonicznie numeru szkody, który następnie wpisuję na fakturę i wysyłam fakturę pocztą. Kilka dni później pieniądze są na moim koncie lub na koncie, które podałem. Jednak szkoda musi być zgłoszona przez ubezpieczającego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata